Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelasi menestyksekkään viimeisen harjoitusmaaottelun ennen A-divisioonan EM-kisoja pieksemällä Kreikan Susi Training Centerissä 69-64 (31-29).

Jos keskiviikkona molemmat joukkueet 16-vuotiaiden tyttöjen valmistavassa maaottelussa pelasivat vähän nihkeästi, niin torstaina Kisakalliossa Kreikka ja Suomi olivat roimasti parempia. Puoliajalle asti ottelu eteni tasaisesti, mutta kolmannelle neljännekselle Sudenpennut asteli puolustushaalarit yllä.

Suomalaisten puolustus raatoi kuin riivattu kreikkalaiset läkähdyksiin ja vaikeisiin heittoihin ja toisessa päässä soi. Päävalmentaja Jussi Räikän sanoin ”positiivinen energia siirtyi puolustuksesta hyökkäykseen”.

– Kolmas jakso oli aivan huikea ja lisäksi meillä oli yhdeksän tai kymmenen pelaajaa kentällä. Tätä varten me treenaamme, jotta on aivan sama, että kuka menee kentällä, ja silti homma toimii ja tulee onnistumisia, Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Jos tällä tavalla pystymme pelaamaan pidempiä jaksoja, niin monet asiat on mahdollisia.

Päätösneljänneksen alkaessa Suomella oli kasassa 20 pisteen johto, jota Kreikka lähti kirimään paikkaprässin turvin – viiteen pisteeseen asti.

– Siinä vaiheessa sanoin pelaajille, että jos joku miettii, että miksi menetti pallon tai tuli hätiköityä, niin se ei ole heidän vika, vaan minun. Olemme ottaneet sen riskin, että jotain asioita on jätetty viimeisiin harjoituksiin ja paikkaprässin purkaminen on yksi niistä. Sen verran kuitenkin onnistuimme, että saimme voiton.

Suomen pisterikkaimmat ottelussa olivat Kati Ollilainen (19/7/4 syöttöä), Annukka Willstedt (12/3) sekä parhaimmillaan pysäyttämätön Henna Sandvik, joka väänsi 16 pistettä ja 3 levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Tiukalla rotaatiolla pelanneen Kreikan parhaat olivat Athina Theodosoulaki (17/1) ja Eleni Bosgana (20/12).