Maajoukkuepelaajat jyräsivät 3×3-kisoissa

© Kuva: fiba.com

Uuden olympialajin Suomen mestaruuksista pelattiin järjestyksessään nyt toista kertaa. Bebes voitti naisten 3×3 Suomen mestaruuden, TAT Ballzy puolestaan juhli jälleen miesten sarjassa.

Suomen mestaruudet ratkottiin lauantaina Metro Areenan edustalla Espoossa. Sekä miesten että naisten sarjoissa voittajiksi selviytyivät helsinkiläisjoukkueet.

Lauantain SM-finaaliturnaus oli 3×3-kesän kahdeksas ja viimeinen turnaus, jossa nähtiin 14 Suomen parasta 3×3-joukkuetta. Kesä oli kaikin puolin menestys, kun yhteensä turnauksiin osallistui 116 joukkuetta ympäri Suomen.

Naisten kilpasarjassa Taru Tuukkasen ja Lena Reshetkon edustama 3Moms&baby-joukkue eteni finaaliin voittosuoran turvin. Alkusarjan tappiosta sisuuntunut Bebes-joukkue käänsi kuitenkin finaalin hyväkseen liikkuvalla hyökkäyspelillä ja taistelevalla puolustuksella voittaen ensimmäisen Suomen mestaruutensa lukemin 10-7. Bebes-joukkueessa pelasivat Lotta Aaltonen, Vilma Kesänen, Anni Mäkitalo ja Laura Saarinen.

– Oltiin selvästi lyhyempi joukkue, joten meidän taistelu puolustuksessa ja levaritilanteissa korostui. Vastustajan pitäminen seitsemässä pisteessä oli tänään voiton avain, kertasi Bebes-joukkueen Lotta Aaltonen Koripalloliiton tiedotteessa.

Naisten pronssimitalit matkasivat Kaakkois-Suomeen, kun Lets Kou päätti 3×3-kesänsä voittoon.

Miesten finaalissa kohtasivat loppuotteluun voittamattomina selviytyneet TAT Ballzy ja Teijun Keittiö. Teijun Keittiö pääsi ottelun loppumetreillä kahden pisteen päähän Salon Vilppaan Aatu Kivimäen upottaessa kaaren takaa, mutta alusta asti niskan päällä ollut, kokenut TAT Ballzy piti pintansa ja uusi viimekesäisen mestaruutensa lukemin 14-12. TAT Ballzya edustivat Guilherme Freitas, Robert Hall, Nigel Moore ja Sean Williams.

– Olimme tänään asteen fyysisempiä kuin vastustaja, ja pelasimme alusta asti kovaa. Se riitti toiseen perättäiseen mestaruuteen, mestarien Robert Hall hymyili.

Miesten pronssimitalit nappasi kouvolalainen Team Ibe.

Lähde: Koripalloliiton tiedote