Pyrinnön fanit saivat heinäkuun alkupuolella iloisia uutisia, kun Benjamin ”B.J.” Raymond, yksi vuoden 2014 mestarijoukkueen tukipilareista tekee paluun Pyynikille kahden vuoden sopimuksella.

Kovatasoisesta Xavierin yliopistosta valmistunut 32-vuotias Raymond tietää kuinka mestaruus voitetaan ja tuo pukukoppiin kokemusta, sekä ammattimaisen esimerkin nuoremmille pelaajille. Mestaruus on jälleen Raymondin tavoitteena, kun hän saapuu toiselle visiitilleen Suomeen:

– Olen lähtöni jälkeen seurannut Pyrintöä ja Korisliigaa, tulevalle kaudelle tavoitteenani on ensin runkosarjan voitto ja siitä jatkaminen aina mestaruuteen saakka, Raymond toteaa Pyrinnön sivuilla.

Suomen mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen Raymond suuntasi Italiaan, jossa hän pelasi isossa roolissa viimeiset neljä kautta. Viime kaudella Imolan riveissä Raymond tehtaili reilussa 33 minuutissa kovat keskiarvot 20,47 pistettä ja 6,47 levypalloa ottelua kohden. Vaikka miehen jalat veivätkin Suomesta Italiaan, jäi Tampereelle ainakin pieni pala sydäntä, jolloin palaaminen tutulle seudulle oli helppo päätös.

– Mestaruuden jälkeen Pyrintö on aina ollut lähellä sydäntäni ja lupasinkin Elisalle palaavani vielä jonain päivänä takaisin. Arvostan Coach Samia paljon ja tänä kesänä palaaminen oli mahdollista, joten tässä sitä ollaan.

Kahden vuoden sopimukset ovat Korisliigassa ulkomaalaisten kohdalla hieman harvinaisempia, mutta Raymond ei epäröinyt hetkeäkään pidemmän sopimuksen tekemistä.

– Nyt kun olen jo kokeneempi, halusin jotain pysyvämpää. Pyrinnöllä on ollut monia pelaajia, jotka ovat joukkueessa pidempään kuin yhden kauden, seura on loistava paikka pelata ja sen vuoksi voin suunnitella pysyväni pidempään kuin yhden kauden.

Mestaruuskautta amerikkalainen muistelee edelleen lämmöllä, vuosienkin jälkeen aika Suomessa on osa lähes päivittäistä elämää. Joukkue ja sen kanssa juhliminen ja upeat fanit on kuitenkin asiat, jotka mies muistaa parhaiten.

– Minulla on paljon kuvia ja videoita tuolta kaudelta ja katselen niitä lähes päivittäin. Parhaiten kuitenkin muistan juhlimisen joukkueen kanssa. Fanit olivat mahtavia, kaikki 4 000 fania jäähallissa saivat meidät pelaamaan entistä paremmin. Odotan innolla näkeväni ne nuoret fanit, jotka ovat nyt jo kasvaneet isoiksi.