Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty NBA-päävalmentaja sai pitää työpaikkansa

© Kuva: Getty Images

Luke Walton saa jatkaa Sacramento Kingsin päävalmentajana, vaikka häntä syytettiin seksuaalisesta ahdistelusta. Kings suoritti syytöksistä omat tutkimuksensa eikä löytänyt riittävästi todisteita ahdistelun todentamiseksi.

Toimittaja Kelli Tennant syytti Waltonin pakottaneen itsensä Tennantin päälle Waltonin hotellihuoneessa vuonna 2016. Sen jälkeen Tennant kertoi Waltonin yrittäneen väkipakolla suudella ja kouria häntä. Tennant yritti rimpuilla itsensä irti ja huutaa apua, mutta Walton piti hänet tiukasti pihdeissään ennen kuin vapautti tämän otteestaan.

Waltonin kielsi syytteet. Kings suoritti tapahtumasta omat tutkimuksensa haastatellen 20 ihmistä eikä seura löytänyt todisteita Tennantin väitteiden tukemiseksi. Näin Kings päätti tutkinnan, ellei uusia todisteita ilmaannu. Walton saa näin pitää työpaikkansa.

Walton siirtyi kesällä Kingsin päävalmentajaksi vain päiviä sen jälkeen, kun hän sai potkut Lakersista.