KTP Basket täydentyi kahdella amerikkalaispelaajalla. Jo viime kaudella joukkueessa esiintynyt Kevin Langford on tehnyt joukkueen kanssa jatkosopimuksen ja uutena pelaajana mukaan liittyy Byron Wesley. KTP:n sopimuksista uutisoi Kymen Sanomat sivuillaan.

35-vuotias Langford oli viime kaudella KTP:n jenkkinelikon tehottomin tilastojen valossa. Hän merkkautti 13,8 pistettä ja 5,2 levypalloa, mutta päävalmentaja Tomi Kamisen mukaan hänellä on avuja, jotka eivät näy tilastoissa.

– Puntaroin asiaa paljon. Kevin on fiksu pelaaja, jonka hyvyyttä ei näe tilastoista. Koko jenkkinelikko ei voi olla skoraajia, vaan tarvitaan myös tasapainottavia pelaajia, Kaminen kertoo Kymen Sanomien sivuilla.

— Viime kaudella huomasin usein, että kun Kevin on vaihdossa, niin homma ei toimi. Hän ei pakota omia heittojaan ja puolustuksessa hän pelasti nuorempia usein apupuolustuksellaan.

KTP on tehnyt sopimuksen myös 26-vuotiaan Byron Wesleyn kanssa, joka pelasi Katajassa kaudella 2016-17. Katajassa pelatessaan hän tilastoi 17,5 pistettä ja 6,2 levypalloa. Sen jälkeen hän on pelannut Puolan pääsarjassa sekä viimeksi Israelin kakkossarjassa.

- Hän on laituri, joka menee kovaa korille. Vähän samantyyppinen kuin Jalen Jackson, mutta voisi sanoa, että pykälää kovempi. Tosin mistä näistä aina tietää, Kaminen miettii.

- Wesley on monipuolinen pelaaja – juuri sellainen, joka yleensä Suomessa pärjää, KTP-luotsi jatkaa.

KTP etsii vielä kahta amerikkalaispelaajaa.