34-vuotias laitahyökkääjä Raymond ”Ray” Nixon on solminut yksivuotisen sopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

University of Wisconsin kasvatti on päävalmentaja Sami Toiviaiselle vanha tuttu, sillä 203-senttinen pelaaja oli vahvistamassa Namika Lahden miehistöä kausina 2008-2009 ja 2009-2010, jolloin Toiviainen aloitteli käskyttäjän uraansa Korisliigassa.

Toiviaisen mukaan Nixon oli yksi Lahden 2009 mestaruuskevään avainpelaajista. Kaudella 2008-2009 Nixon teki ottelua kohden 16.9 pistettä ja heitti kaaren takaa 47.6 % tarkkuudella. Kahden pisteet heitot upposivat peräti 59.3 % tarkkuudella.

Kauden 2017-2018 Nixon vietti Japanissa Koshigaya Alphas joukkueen riveissä. Tuolloin Nixon teki 15 pistettä per ottelu ja kolmen pisteet heitot osuivat 37.1 % tarkkuudella. Kaaren sisältä Nixon teki tuhoa 51 % keskiarvolla. Vapaaheitot Japanissa suoriutuivat 75 % varmuudella.

Päävalmentaja Toiviainen on enemmän kuin mielissään Nixonin sopimuksesta, sillä samalla sulkeutuu lähes kymmenen vuoden odotus.

– Hän tuo joukkueemme isoon päähän monipuolisuutta urheilullisuudellaan, heittovoimallaan ja kokemuksellaan. Viime kausi meni pelaamatta, mutta tiedän hänen olevan erinomaisessa kunnossa, joten sen puolesta ei kenenkään tarvitse olla huolissaan. Ray on ollut minuun tässä vuosien varrella säännöllisesti yhteydessä ja kysellyt koska voisi palata valmentamaani joukkueeseen. Nyt aika oli sitten oikea, ja yhdessä BJ Raymondin kanssa hän tulee muodostamaan kokeneen ja ennen kaikkea vaikeasti pysäytettävän kaksikon, Toiviainen toteaa Pyrinnön sivuilla.

Toiviainen myös avasi miksi joukkue koostuu useammasta isosta pelaajasta.

– Varmasti joku miettii, että miksi meillä ei ole ns. perinteistä sentteripelaajaa. Haluan nyt tulevalla kaudella monipuolistaa entisestään meidän pelaamista ja siihen ajatukseen jenkkisentteri ilman heittouhkaa ei vain sopinut. Meillä on nyt useampi iso pelaaja, joka pystyy puolustamaan vastustajan isoja sekä pelaamaan sekä selkä että naama kohti koria. Vielä Petri Heinosen palatessa vahvistamaan joukkuetta vuoden lopussa tai ensi tammikuussa on Pyrinnön tilanne enemmän kuin hyvä, Toiviainen valotti.

Nixonin sopimuksen myötä Pyrinnöllä on sopimukset L.J Rosen, Ahmad Thomaksen, Petri Heinosen, Panu Peltokankaan, Benjamin Raymondin, Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Lassi Kilpisen, Ville Haapojan ja Osku Heinosen kanssa.