MM-kisojen sensaatiojoukkue eteni puolivälieriin – katso puolivälieräparit

© Kuva: Getty Images

Tshekki ja USA etenivät viimeisinä joukkueina MM-kisojen puolivälieriin.

Kreikan piti voittaa Tshekki vähintään 12 pisteellä ja olikin parhaimmillaan jatkopaikassa kiinni. Kreikan haaveet kokivat kovan takaiskun Giannis Antetokounmpon saatua viidennen virheensä viimeisen neljänneksen puolivälissä. Antetokounmpon viides virhe oli hyökkääjän virhe, joka oli monin tavoin kiistanalainen, sillä häntä puolustanut Ondrej Balvin näytti olevan liikkeessä virheen tullessa. Eroa oli tuossa vaiheessa 10 pistettä. Tshekki pystyi pitämään eron riittävän pienenä ja eteni puolivälieriin tuloksella 77-84. Tshekin ykköstykki oli tarkasti heittänyt Jaromir Bohacik (25) ja tähtipelaaja Tomas Satoransky lähenteli tripla-tuplaa (13/8/9) ottaen joukkueensa reppuselkään ratkaisuhetkillä. Kreikan parhaat olivat Nick Calathes (27/6/6) ja Kostas Sloukas (16).

USA ei antanut Brasilian yllättää itseään, vaan voitti 89-73. USA:n nimi oli tällä kertaa Myles Turner (16/8) ja Kemba Walker (16/5s) esiintyi jälleen vahvasti. Brasilian tehokkain oli Vitor Benite (21).

L-lohkossa Liettua päätti MM-turnauksensa 74-55-voittoon Dominikaanisesta tasavallasta. Jonas Valanciunas (19/10) murjoi tupla-tuplan ja Dominikaanisen tasavallan ykkönen oli Rigoberto Mendoza (14). Australia ja Ranska kävivät hurjan taistelun voitosta ja peli kääntyi lopulta Australialle 100-98. Matthew Dellavedova pääsi tasatilanteessa vapaaheittoviivalle, kun 5,7 sekuntia oli jäljellä. Hän heitti ensimmäisen sisään, mutta toinen meni ohi ja Aron Baynes astui levypallon saatuaan ulos kentältä ja Ranska sai vielä mahdollisuuden. Patty Mills onnistui kuitenkin katkaisemaan sisään heiton ja Mitch Creek sinetöi voiton vapariviivalta.

Mills (30), Joe Ingles (23) ja Baynes (21/5) olivat Australian johtohahmot, kun taas Ranskalta Evan Fournier (31/6) ja Nando De Colo (26) olivat parhaimmat.

Sijoituslohkossa O Montenegro päätti kisansa voittoon ja Uusi-Seelanti yllätti Turkin. Jordania otti kisojen avausvoittonsa kaadettuaan Senegalin ja Saksa kaatoi Kanada.

Puolivälierät käynnistyvät tiistaina.

Puolivälieräparit:
Argentiina-Serbia
Espanja-Puola
USA-Ranska
Australia-Tshekki

Maanantain tulokset:
K-lohko
Tshekki-Kreikka 77-84
USA-Brasilia 89-73

L-lohko
Dominikaaninen tasavalta-Liettua 55-74
Ranska-Australia 100-98

O-lohko
Japani-Montenegro 65-80
Turkki-Uusi-Seelanti 101-102

P-lohko
Jordania-Senegal 79-77
Saksa-Kanada 82-76