Susiladiesin peluri aloittaa ammattilaisuransa Belgiassa – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

© Kuva: Ilari Isotalo
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

Nuoresta iästään huolimatta Peli-Karhujen kasvatti oli jo kuuden kauden konkari Korisliigassa. Nyt oli hänen mielestään sopivat hetki lähteä ulkomaille.

– Vaikka minulla oli rikkonainen kausi, niin kauden jälkeen oli sellainen fiilis, että voisi kokeilla jotain uutta. Suomi ja Korisliiga alkoi olla hieman liian tuttu ja turvallinen, Lehtoranta kertoo siirtonsa taustoja Koripalloliiton tiedotteessa.

Lehtoranta on ehtinyt ottaa tuntumaa uuteen joukkueeseensa jo kuukauden ajan ja on saanut positiivisen kuvan seurasta. Giants sijoittui viime kaudella sarjassa toiseksi viimeiseksi 12 joukkueen sarjassa, mutta Lehtoranta luottaa joukkueen potentiaaliin.

– Olemme pelanneet kuukauden aikana yhdeksän harjoitusottelua, joten pelikunnon pitäisi olla hyvä ja joukkue on tullut tutuksi. Meillä on todella nuori joukkue, mutta siinä on potentiaalia ja paljon intoa. Viime kausi oli joukkueelta heikko, mutta tällä kaudella tavoittelemme pudotuspelipaikkaa ja se on ihan realistinen tavoite harjoitusotteluiden perusteella. Voitimme muun muassa harjoitusottelussa joukkueen, jolle he hävisivät viime kaudella 40 pistettä. Siinä mielessä kehitystä on tapahtunut.

Lehtoranta on ottanut heti paikkansa joukkueessa ja hän tulee kantamaan myös ison vastuun joukkueen pelinrakentelusta.

– Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso. Valmentajalta on tullut luottoa ja siten on ollut helppo pelata. Viime kaudella pelasin pääsääntöisesti pointtina ja sillä paikalla pelaan täällä myös ennen kuin pelin vaihtoruletti alkaa, jolloin siirryn enemmän omalle mielipaikalleni kakkoseksi. Epämukavuusalueella olo kuitenkin kehittää minua paremmaksi ja monipuolisemmaksi pelaajaksi, Lehtoranta kuvailee.

Belgian liigassa nähdään myös Euroliiga- ja EuroCup-joukkueita, joten Lehtoranta pääsee mittauttamaan tasonsa aivan maanosan huippuja vastaan.

– Pelasimme viime viikolla kärkinelikkoon kuuluvaa joukkuetta vastaan ja heillä oli seitsemän ulkomaalaista monesta eri maasta ja Belgian maajoukkueen pointti. Kärkijoukkueet ovat todella kovia joukkueita ja samalla meille hyvä haaste. Niiden jälkeen taso kuitenkin laskee. Pystymme kuitenkin haastamaan myös kärkijoukkueita.

Lehtoranta on kärsinyt uransa aikana monista loukkaantumisista ja hänen päätavoitteenaan on pysyä terveenä läpi kauden.

– Ensimmäisenä tavoitteena on saada ehjä kausi. Minulla on takana monta rikkonaista kautta ja toivottavasti nyt pääsisin treenaamaan kunnolla ja pelaamaan kaikki pelit. Sitten toivon meneväni eteenpäin pallollisena pelaajana sekä puolustuspäässä saisin aggressiivisuutta enemmän ja pystyisin puolustamaan vastustajan nopeita pointteja. Siinäkin olen vähän epämukavuusalueellani.

Lehtoranta saa Belgiaan tuttua seuraa, kun Saara Wahlgren allekirjoitti hiljattain sopimuksen Sparta Laarnen kanssa.

– Innolla odotan, että pääsen pelaamaan taas häntä vastaan. Saaran kanssa on monta vuotta pelattu vastakkain eikä hänestä päässyt vieläkään eroon. On kiva, kun joku tuttu on tässä lähellä, Lehtoranta lisää naureskellen.

Lehtorannan kausi alkaa lauantaina EuroCup-joukkue Liege Panthersin vieraana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS