Viime kaudella Espanjan CB Gran Canarian kehitysjoukkueessa pelannut Susijengin ison pään luottopelaaja Alexander Madsen, 24, suuntaa alkavaksi kaudeksi Latvian hallitsevan mestarin VEF Rigan vahvuuteen. VEF Riga pelaa Latvian ja Viron yhteisliigan lisäksi alkavalla kaudella FIBA:n Mestarien Liigaa.

Madsen allekirjoitti kesällä 2018 kolmivuotisen sopimuksen CB Gran Canarian kanssa tarkoituksenaan edetä kehitysjoukkueen kautta Espanjan ACB-liigaa ja Euroliigaa pelaavan edustusjoukkueen kokoonpanoon, mutta jatkuvat loukkaantumiset vaativat veronsa ja sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Madsen vietti kesänsä Suomessa pohtien seuraavaa siintoa urallaan ja kuntouttaen itseään viime kauden rasituksista. Sopimus VEF Rigan kanssa syntyi keskiviikkona runsaan viikon try out -jakson jälkeen.

– Kesä meni kokonaan kuntouttaen ja ekan kerran olin pelikunnossa elokuussa Susijengin juhlaturnausviikolla. Vieläkin on vielä vähän petrattavaa, mutta täällä Riiassa olen pääsemässä fysiikkavalmentajan ja fysioterapeutin avulla lähelle täyttä kuntoa, Madsen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vaihdoin pelaaja-agenttia kesällä ja aika nopeasti agentinvaihdoksen jälkeen hommat alkoivat rullata. Agenttini löysi muutaman hyvän vaihtoehdon, joista VEF Riga oli ylivoimaisesti kiinnostunein palveluksistani.

Jopa 12 500 henkeä vetävässä Riian Areenassa pelaava VEF Riga kuuluu Latvian kaikkien aikojen menestyneimpiin koripalloseuroihin. Joukkue on voittanut päättyvällä vuosikymmenellä kuusi Latvian mestaruutta, joista viimeisimmän 2019, sekä pelannut menestyksekkäästi Venäjän liigan ympärille rakennetussa Itä-Euroopan VTB-liigassa.

Viime kaudella VEF Riga eteni loppuotteluun vasta perustetussa Viron ja Latvian yhteisessä pääsarjassa. Alkavalla kaudella joukkue puolestaan debytoi FIBA:n Mestarien Liigassa, missä se pelaa C-lohkossa yhdessä Sasu Salinin edustaman Iberostar Teneriffan kanssa.

– Henkilökohtaisella tasolla pyrkimyksenä on saada ehjä kausi ja tasaisuutta pelisuorituksiin. Isoa roolia olisi tarjolla, jos kaikki menee odotuksien ja toiveiden mukaisesti, Madsen kommentoi.

– Mestarien Liiga tulee olemaan hieno haaste ja myös loistava näyteikkuna tulevaisuuden kannalta. Kiva päästä myös ottamaan mittaa Sasusta, näitä suomalaisten välisiä matseja mulle ei ole aiemmin uralla vielä tullutkaan.