Susijengin apuvalmentaja tähyää menestystä – ”Joukkuehan on uusiutunut täysin viime kaudesta”

© Kuva: fiba.com

Lassi Tuovi, 32, aloittaa toisen peräkkäisen kautensa SIG Strasbourgin apuvalmentajana. Tuovi siirtyi ensimmäistä kertaa Strasbourgiin kaudella 2016-17, jonka jälkeen hän vietti kauden Gravelines-Dunkerquen apuvalmentajana ennen kuin palasi viime kaudella Strasbourgiin Vincent Collet’n johtamaan valmennusryhmään.

Strasbourg on viimeisen vuosikymmenen aikana tottunut menestymään. Tilillä on viisi finaaliesiintymistä, kolme Ranskan cupin voittoa sekä yksi Leaders Cupin voitto. Viime kaudella Strasbourg voitti Ranskan cupin, mutta muuten menestys jäi laihanlaiseksi. Runkosarjassa joukkue sijoittui kuudenneksi ja pudotuspeleissä tuli noutaja ensimmäisellä kierroksella. Myös europeleissä tuli pettymys, kun Strasbourg jäi Mestarien liigassa alkulohkoon.

– Joukkuehan on uusiutunut täysin viime kaudesta. Useinhan se menee niin, että jos ei edelliskaudella tule menestystä, niin pelaajat vaihtuvat. Meillä on viime kauden joukkueesta kaksi ranskalaispelaajaa ja yksi belgialainen, mutta muuten joukkue on vaihtunut. Viime kaudesta valmennus oppi tietenkin paljon, mutta uusi joukkue pääsee lähtemään puhtaalta pöydältä eikä heidän tarvitse miettiä viime kautta, Tuovi miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Tuovin rooli ei rajoitu pelkästään pelillisiin asioihin, vaan hänellä on myös iso vastuu joukkueen rakentamisesta ja vahvistusten kartoittamisesta. Hänen kädenjälkensä näkyy vahvasti tämän kauden joukkueessa.

– Pelaajakartoituksessa olen ollut vahvemmin mukana tällä kaudella. Tein sopimuksen viime vuonna heinäkuussa, jolloin suuri osa rekrytoinneista oli jo tehty. Nyt olen päässyt rakentamaan joukkuetta jo viime keväästä lähtien yhdessä päävalmentajan ja GM:n kanssa. Aika monta pelaajaa on tullut tässä nähtyä.

Viime kaudella Strasbougilla oli sarjan kokenein joukkue, mutta täksi kaudeksi joukkuetta on selvästi nuorennettu.

– Meillä on tänä vuonna nuorempi joukkue ja pelityyliltään se on nopeampi. Meillä on paljon hyökkäyspotentiaalia ja etenkin siihen suuntaan vahva nippu. Peleistä varmasti tulee runsaskorisia ja yleisöystävällisiä. Viime vuonna meillä oli vanhempi joukkue ja sitä kautta pelasimme selkeästi hitaampaa ja raskaampaa koripalloa.

Strasbourg lukeutuu jälleen Ranskan liigan suosikkeihin ja lisäksi se mittelee Mestarien liigassa. Se osoitti potentiaaliaan voittamalla Euroliiga-joukkue ASVEL:n Ranskan cupin ottelussa alkuviikosta.

– Ei Strasbourgin kaltainen joukkue lähde hakemaan muuta kuin menestystä, mutta ASVEL on nostanut nyt budjettiaan päästyään Euroliigaan. Nyt he ovat selkeä Ranskan lippulaiva ja muut ovat haastajia.

Ranskan ProA alkaa suomalaisittain herkullisesti, kun Jamar Wilsonin JL Bourg Basket ja Tuovin Strasbourg iskevät avauskierroksen ottelussa yhteen lauantaina 21.9.

Lähde: Koripalloliiton tiedote