Viiden kauden ajan hyvää työtä Ulmin nuorisoakatemiassa tehnyt Daniel Jansson, 40, sai kutsun edustusjoukkueen valmennusryhmään, kun uusi päävalmentaja Jaka Lakovic otti joukkueen komennon joukkueesta kesällä. Hyppäys edustusjoukkueen mukaan on ollut Janssonille helppo, sillä ympäristö ja osa pelaajista ovat jo ennestään tuttuja.

– Siirtyminen uuteen rooliin on mennyt hyvin ja on ollut mukavaa. Monet sanovat, että tämä on ylennys, mutta itse näen sen enemmän niin, että minulla on vähän eri rooli.

– Olin viisi vuotta akatemian valmentajana, niin uudet hommat kyllä piristävät ja tuovat vaihtelua. Kun yksin veti akatemiassa, niin sitä oli vähän sellaisessa akvaariossa. Nyt minulla on mielestäni myös paremmat mahdollisuudet uudistua valmentajana, miettii Jansson uutta rooliaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Samalla Jansson toimii edelleen linkkinä edustusjoukkueen ja junioriakatemian välillä.

– Meillä on 7-8 pelaajaa rinnakkaislisensseillä, jotka pelasivat joukkueessani viime kaudella ProB:ssä. Minun tehtäväni on sitten pitää huolta siitä, että nousu Bundesliigajoukkueeseen on pehmeä lasku. Tietyllä tapaa toimin akatemiavalmentajan ja edustusjoukkueen päävalmentajan välisenä linkkinä.

Viime kaudella Ulm sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja putosi Alba Berliinille puolivälierissä suoraan kolmessa pelissä. Tällä kaudella joukkue on kokenut isoja muutoksia ja on kauteen lähdettäessä pienoinen arvoitus myös Janssonille itselleen.

– On täysin mahdotonta sanoa mihin tulemme tällä kaudella sijoittumaan. Meillä on vaihtunut kymmenkunta pelaajaa ja meillä on uusi päävalmentaja. Voimme olla tosi hyviä, tosi huonoja tai jotain siltä väliltä.

– Kliseisesti sanottuna, ainoa mikä merkkaa, on seuraavat harjoitukset ja seuraava peli. Meillä on kyllä hyvä ryhmä jätkiä kasassa. He harjoittelevat kovaa ja nöyrästi ja sitä kautta se menestys on saavutettavissa.

– Meillä on hyviä pelaajia ja mahdollisuudet pelata hyvää sekä epäitsekästä korista. Bayern ja Alba ovat tietenkin omalla tasollaan, mutta muut joukkueet ovat aika lailla kysymysmerkkejä ja me olemme yksi niistä isoimmista kysymysmerkeistä. Olen kuitenkin luottavainen, että tästä voi tulla tosi hyvä kausi meille.

Ulm nähdään tällä kaudella myös EuroCupissa, jossa se pelaa samassa lohkossa ranskalaisen AS Monacon, israelilaisen Maccabi Rishon LeZionin, BC Andorran, kreikkalaisen Promitheas Patrasin ja serbitaikuri Milos Teodosicin johtaman italialaisen Virtus Bolognan kanssa samassa lohkossa.

– Lohko ei ole helppo, mutta kun katsoo joitain muita lohkoja, niin se on kyllä mieleinen. Toivottavasti Teodosic on kunnossa, kun kohtaamme Bolognan ja he ovat varmasti se kovin vastustaja. On ainutlaatuista päästä vääntämään EuroCupia ja täytyy olla kiitollinen, että pääsee mukaan tuollaisiin peleihin. Ne antavat taas uutta virtaa.

Ulmin kausi alkaa tiistaina 24.9. kotikentällä Vechtaa vastaan. EuroCupissa avauspeli on edessä 2.10.