Kaarinan Ura Basket onnistui naaraamaan siirtomarkkinoilta yhden mielenkiintoisimmista nimistä, kun kaksi edellistä kautta Korihaita edustanut Marius Van Andringa siirtyi rannikkoa pitkin kohti etelää.

Viime kauden liiganousija, Ura Basket, onnistui karsintojen kautta säilyttämään paikkansa Korisliigassa. Nyt seura tietää tarkemmin Korisliigan metkut.

25-vuotias Van Andringa oli viime kaudella suomalaispelaajien vertailussa pistetilaston kolmanneksi paras Topias Palmin ja Aapeli Alasen jälkeen. Van Andringa koki kauhun hetkiä kauden kynnyksellä harjoitusottelussa.

– Nyt ollaan hyvällä fiiliksellä, sisäänsä olen iloinen, että pystyn törmäyksen jälkeen ylipäätänsä pelaamaan tällä kaudella. Sairaalassa maatessani ehdin miettimään yhtä jos toista, mutta onneksi kaikki alkaa olla kunnossa ja pidän mahdollisena, että olen liigastartissa mukana, Van Andringa sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Tarkkakätinen Van Andringa upotti viime kaudella 13,7 pistettä ottelua kohden. Katajan paidassa kaudella 2014-15 Suomen mestaruutta juhlinut Van Andringa on viime vuosina pelannut sellaisissa joukkueissa, jotka eivät ole selviytyneet pudotuspeleihin.

– Olen kaksi edellistä vuotta pelannut sarjan häntäpään joukkueessa, henkilökohtaisia tavoitteita on tälle kaudelle vain yksi: saada tämä joukkue voittamaan pelejä. Minua ei enää kiinnosta, jos teen 20 pistettä, mutta joukkue häviää, Van Andringa linjaa.

Uran joukkue muuttui täksi kaudeksi. Muun muassa Eldar Skamo ja Fiifi Aidoo vaihtoivat maisemaa, Van Andringa, Atte Perttu ja viime kaudella muutaman ottelun pelannut Miikka Luosmaa ovat nyt Ura Basketin miehiä.

– Meillä on mielestäni harvinaisen fiksu joukkue, jossa on hyviä jätkiä, mutta myös koripallollisesti viisaita pelaajia. Pääsemme asioissa nopeasti eteenpäin, koska kaikki ymmärtävät peliä. Tietysti annamme vähän tasoitusta, koska lähdemme kolme ulkomaalaisvahvistuksella kauteen jo muutekin suhteellisen kapean rosterimme lisäksi.

– Pyrimme pelaamaan nopeaa koripalloa. Jos haluamme voittaa, meidän pitää pelata erilaista peliä kuin muut. Hallittu kaaoskoris voisi terminä kuvata meitä. Meillä ei ole puhdasta pointtia, vaan joskus laituritkin tuovat palloa ylös. Laitureiden tarkoituksena ei ole niinkään luoda muille pelintekijän tavoin, vaan yritetään luoda etuja muualta osaa pelistä ja pyrkiä monistamaan niitä.

Van Andringa nostaa kolme joukkuetta sarjan ennakkosuosikeiksi. Nimivahva Seagulls, Karhu Basket sekä Vilpas.

– Katajalla on myöskin hyvä nippu, mutta ehdoton mestarisuosikkini on Vilpas, koska Teemu Rannikko pelaa siellä.

Omasta joukkueesta Van Andringa nostaa esiin yhden nimen. Viime kaudella Vuoden tulokas -palkinnon pokanneen Trey Niemen.

– Hän on mennyt kesän aikana huimasti eteenpäin fyysisesti. Kova kaveri ja häntä kannattaa pitää silmällä.

– Tietysti minuakin kannattaa ainakin vähän seurata, Van Andringa virnistää.