Naisten Korisliigassa HBA:n Pekka Salminen odottaa työskentelyä uusien tulevaisuuden nimien kanssa

HBA lähtee neljänteen kauteensa tutuista lähtökohdista. Viime kaudella ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin selviytynyt joukkue ei maalaile kautta sijoitustavoitteiden kautta, vaan tähtäimessä on nuorten urheilijoiden kokonaisvaltainen kehittäminen pelaajana ja huippu-urheilijaksi kasvaminen.

– Olemme osa suomalaispelaajien kehityspolkua. Meidän kaikki pelaajat olivat kesän mukana maajoukkuetoiminnoissa, joka näkyy alkukaudesta kahdella eri tavalla. Olemme varmasti valmiita pelaamaan, mutta toisaalta kesä toi meille vähän loukkaantumismurheita syksylle, avaa joukkueen päävalmentaja Pekka Salminen Koripalloliiton tiedotteessa.

Salmisen sanoo, että käynnissä on nuorennusleikkaus.

– Lukio/akatemiajoukkueelle se on luonnollista. Meiltä lähti kaksi pallollista pelaajaa joukkueesta, kun Sara Bejedi ja Lotta Vehka-aho siirtyivät Yhdysvaltojen yliopistosarjaan. Tätä aukkoa tulee auttamaan viime vuonna loukkaantumisten kanssa kärvistellyt Janette Aarnio sekä HBA:han saapunut Kati Ollilainen.

– Vaikka tietyllä tapaa olemme taas nuorempia, on ollut ilo seurata miten esimerkiksi Ebba Pekonen ja Saga Ukkonen ovat kesän aikana ottaneet jättiharppauksia.

Salminen kokee, että joukkueen jatkuva uusiutuminen asettaa myös valmennukselle korkean vaatimustason.

– Myös itse joutuu valmentaja uusiutumaan, kun lapset lähtevät pesästään ja kokeilevat maailmalla siipiensä kestävyyttä ja uusia pelaajia saapuu tilalle. On hienoa päästä työskentelemään uusien pelaajien kanssa, jotka silmät kirkkaana ovat valmiita oppimaan yhtään vanhoja väheksymättä.

– Olemme pyrkineet luomaan toimintaympäristön, jossa nuoret pelaajat saavat haaveilla ja heittäytyä. Haluamme luoda tytöille sellaisen ilmapiirin, jossa saa yrittää. Nykyajan nuoret pystyvät heittäytymään enemmän kuin aiemman ikäpolvet, Salminen näkee.

Salminen uskoo, että naisten Korisliigan kärkipäässä nähdään Forssan Alku ja hallitseva tuplamestari Peli-Karhut. Myös yhdessä pysynyt Kouvottaret on korkealla Salmisen veikkauksissa.

Tämän vuoden joukkueesta Salminen nostaa esille pari nimeä.

Awak Kuierin nimeä ei voi olla mainitsematta, vaikka koko naiskoripalloileva Suomi jo hänet tarkasti tietääkin. Toinen on Elina Arike, jolla alkaa nyt seniorivuosi HBA:ssa. Hän on vuosia harjoitellut laadukkaasti – isokokoinen, monipuolinen ja vahva pelaaja. Uskon, että voi lyödä itsensä läpi kaikkien tietoisuuteen, Salminen uskoo.