Kuudennen kautensa naisten Korisliigassa aloittava Vimpelin Veto lähtee alkavaan kauteen odottavissa tunnelmissa. Neljästi pudotuspeleihin selviytyneen joukkueen valmistautumisjakso on sujunut suunnitelmien mukaan.

Joukkue on ollut yhdessä muutaman viikon ja kaikki on valmista alkavaan kauteen. Vedon päävalmentaja Jarkko Havun mukaan kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan.

Veto sai täksi kaudeksi mieluisan jatkajan, kun viime kaudella joukkueessa pelannut Amy Griffin jatkaa joukkueessa.

– Hän on nyt toista vuotta täällä ja tietää mitä sarja sekä Suomen talvi tuo tulessaan, Havu naurahtaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Griffin pystyy auttamaan meitä kentällä ja sen ulkopuolella. Hän on tietynlainen emohahmo meidän muille ulkomaalaispelaajille ja auttaa heitä valmistautumaan tulevaan kauteen kertomalla, millainen sarja on kyseessä – sekä antamaan vinkkejä pimeään talveen.

Vimpelin Vedon 17-vuotiaden tyttöjen joukkue raivasi tiensä SM-sarjaan. Osa nuorten joukkueen pelaajista tulee pelaamaan alkavalla kaudella myös seuran Korisliiga-joukkueessa.

– Muuten joukkueemme on suhteellisen nuori ja runko on vain 10 pelaajaa, joten siinä mielessä kapealla mennään. Korisliiga-kokemusta meiltä löytyy, mutta materiaalia ei ole pilvin pimein. Uskon, että pystymme taistelemaan meidän päävastustajiamme vastaan.

– Lähdemme siitä, että minimitavoitteemme on selviytyä kahdeksan parhaan joukkoon. Siitä kaikki eteenpäin on plussaa. Meidän on oltava maltillisia mutta myös realistia.

Viime kauden runkosarjassa Veto teki ottelua kohti toiseksi eniten pisteitä, mutta vastaavasti päästi eniten.

– Toivottavasti saamme parempaa yhtenäistä tekemistä puolustuspäähän, sitä on pystyttävä parantamaan. Se on selkeä pelillinen tavoite.

Havu nostaa omasta joukkueesta esille toisen kauden Suomessa aloittavan Griffinin sekä seitsemännen Korisliiga-kauden aloittava Anni Kujala.

– Griffin on tasaisen hyvä ja meidän selkeä luottopelaajamme, joka ei juurikaan ailahtele. Ykköspaikalta odotan Anni Kujalalta paljon. Häneltä odotetaan vahvaa tekemistä niin pisteiden kuin pelijohdon suhteen. Uskon, että hän pystyy olemaan ensi kaudella tehokas, Havu päättää.