Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

Lindbom pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa Radomin paidassa ja onnistui erinomaisesti. Tilastokeskiarvot 15,5 pistettä ja 4,9 levypalloa olivat sen verran kovat näytöt, että seura löi jatkosopimustarjouksen pöytään kesällä ja Lindbomin oli helppo tarttua siihen.

– Oli siinä muitakin vaihtoehtoja, mutta aika nopeasti tein päätöksen jatkosta. Radom oli niin kiinnostunut jatkamaan sopimustani ja he tarjosivat hyvää pakettia. Lisäksi viihdyin täällä tosi hyvin, Lindbom kertoo jatkosopimuksen taustoista Koripalloliiton tiedotteessa.

Viime kausi oli Radomille monin tavoin hankala. Pääsponsori vaihtui kesken kauden eikä joukkueen menestys ollut odotetunlaista, kun joukkue jäi sarjassa pudotuspelien ulkopuolelle sijoittuen runkosarjassa sijalle 11. Lindbom uskoo joukkueen tämän kauden potentiaaliin yltää parempaan.

– Organisaatio on kehittynyt viime kaudesta, kun entinen pääsponsorimme meni kesken viime kauden konkurssiin ja uusi pääomistaja on lähtenyt kehittämään organisaatiota oikeaan suuntaan. Joukkueessa ei ole tapahtunut isoja muutoksia, sillä kaikki viime kauden lopulla pelanneet puolalaiset jatkavat ja uusina pelaajina on vain kaksi ulkomaalaispelaajaa. He ovat vaikuttaneet hyviltä lisiltä joukkueeseen. Meillä oli hyvä viime kauden loppu ja tuntui tuolloin, että kemiat loksahtivat kohdilleen. Tänä vuonna pyrimme ensin pudotuspeleihin ja siellä sitten voi tapahtua mitä tahansa, Lindbom avaa joukkueen tilannetta.

Lindbom on itse hyvässä kunnossa hyvin menneen kesän jälkeen. Odotukset ovat omalta kohdalta myös korkealla.

– Kesä oli hyvin erilainen mihin on tottunut, kun maajoukkuetapahtumia oli aika vähän. Pystyin kesällä keskittymään enemmän omien henkilökohtaisten taitojeni parantamiseen ja samalla pystyin nauttimaan myös Suomen kesästä.

– Viime kauteni oli hyvä, mutta on siinäkin vielä parantamisen varaa. Suurin tavoite on kuitenkin auttaa joukkue pudotuspeleihin.

Viime kaudella Puolan sarjassa piti vielä peluuttaa vähintään kahta puolalaispelaajaa samanaikaisesti kentällä, mutta täksi kaudeksi sääntöä on rukattu niin, ettei rajoituksia ole.

– Kokoonpanossa pitää olla seitsemän puolalaispelaajaa, mutta muita rajoituksia ei ole. Viime kaudella saattoi joutua penkille, vaikka pelasi hyvin, kun piti vaikka vaihtaa toinen ulkomaalainen tiettyyn rooliin. Nyt valmentajalla on helpompi pyörittää rotaatiota eikä hänen tarvitse miettiä niin paljon, Lindbom kertoo sääntömuutoksesta.

Radomin kausi käynnistyy torstaina 26.9. Slask Wroclawin vieraana.