Torstaina käynnistyneessä naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu, kun HBA kohtasi Kouvottaret. Vierasjoukkue haki sarjakauden avauspisteet 88-52-voitolla.

Valmentajien ennakkoveikkailuissa korkealle povattu Kouvottaret sai pidettyä viime vuotiset avainpelaajat joukkueessaan. Tästä oli viitteitä sarjakauden avausottelussa, kun Kouvottaret kellisti HBA:n selvänumeroisesti.

HBA:n riveissä nähtiin useita naisten Korisliiga-debytantteja.

– Totta kai ennen peliä jännitti hieman, mutta se unohtui pelin aikana ja ensimmäisestä Korisliigan ottelusta jäi ihan hyvät fiilikset. Fyysisyys oli tietenkin aivan erilaista, kun mihin on juniorien sarjoissa tottunut, 19 minuutissa kolme pistettä heittänyt Taika Uusimäki avasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Viime vuonna välieriin selviytyneet kouvolalaiset eivät antaneet tänään Mäkelänrinteessä mahdollisuutta kotijoukkueelle. Kouvottaret teki selvän eron kotijoukkueeseen avauspuolikkaalla, jonka se vei nimiinsä 48-19.

– Oli tietenkin kiva voittaa ensimmäinen liigapeli, mutta on vielä paljon asioita, joiden kanssa pitää tehdä töitä jatkoa varten. Tänään tuli onnistumisia koko joukkueelle ja se on hyvä asia, Camille Zimmerman kommentoi.

Kouvottarien parhaimmistoa oli joukkueen ulkomaalaiskolmikko: Ameryst Alston heitti 22 pistettä, Zimmerman teki 17 pistettä, haki 15 levypalloa ja syötti kuudesti. Claire Lamunu viimeisteli myöskin tupla-tuplan 13 pisteellä ja 13 levypallolla.

HBA:n pisteykkönen oli 22 pistettä, 10 levypalloa hakenut ja viidesti torjunut Awak Kuier.