Lappeenrantalaisen Catzin menestysputki suomalaisen palloilun lähihistoriassa hakee vertaistaan. Edellisen 13 kauden aikana Catzin palkintokaappi on täyttynyt kuudella SM-kullalla sekä -hopealla ja yhdellä pronssisella mitalilla.

Viime kaudella joukkue sijoittui runkosarjassa vasta viidenneksi, mutta lopulta se kampesi vaikean kauden päätteeksi hopealle.

– Valmistautuminen tulevaan kauteen ei ole ollut optimaalisin monellakin tasolla. Kotisalimme on ollut remontissa ja olemme joutuneet pomppimaan hallista toiseen. Lappeenrantalaisen naiskoriksen puolesta on tärkeää, että meillä on Korisliiga-joukkueen lisäksi joukkue ykkösdivarissa, mutta pelaajamäärämme on ollut turhan pieni kahteen joukkueeseen, päävalmentaja Mika Haakana avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tosin viime kaudella oli myös kaikenlaisia vastoinkäymisiä ja lopulta pelasimme finaaleissa. Kun kausi on pitkä, ei kannata hätäillä asioiden suhteen. Treenipeleissä otimme Kouvottaria vastaan 40 pistettä turpiin, mutta muutama päivä sen jälkeen mestarisuosikki Peli-Karhut kaatui, joten hätäily on tässäkin mielessä turhaa. Meillä on paljon aikaa valmistautua kevään tärkeisiin otteluihin.

Haakana on maltillinen joukkueen tavoitteissa.

– Jos ei meiltä viime vuonna odotettu hirveästi, niin sama on varmaan tälläkin kaudella. Kaudet ovat erilaisia, olemme vuosia lähteneet sarjaan selkeänä ennakkosuosikkina, mutta tykkään nykyisestä tilanteesta, jossa saamme lähteä kiusaamaan muita tietyllä tapaa takamatkalta. Tavoitteena on runkosarjassa selvitä neljän joukkoon ja pudotuspelit ovat sen jälkeen oma maailmansa, Haakana avaa.

Catz koki siirtomarkkinoilla takaiskun, kun naisten Korisliigan yksi kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista, Elena Melto (os. Reshetko) siirtyi Lappeenrannasta Peli-Karhujen riveihin.

– On selvää, että sarjan parhaimman pelaajan lähtö satuttaa ja on iso menetys meille. Useana vuonna oli lähellä, että hän olisi lähtenyt Euroopan kentille. Nyt hän lähti uusien haasteiden perään ja meidän onni on, että hän pelasi meillä vuosia ja toivottavasti vielä jonain päivänä uudestaan. Nyt seuraaville vastuunkantajille on luvassa isompaa roolia.

Yksi näistä vastuunkantajista on seuran oma kasvatti, 19-vuotias Roosa Kosonen.

– Hän oli viime keväänä pudotuspeleissä huikea. Vaikka pelasimme tiukkoja pelejä, hänen plus-miinus-tilastonsa oli +81 puolivälierissä ja välierissä. Uskon, että hän pystyy tällä kaudella ottamaan seuraavan askeleen pelaajana.

– Vahvistuksistamme Jordan Jones ja Natalie Day olivat viime vuoden pelaamatta loukkaantumisen takia. Jones on vielä kaukana parhaasta kunnosta, mutta on mielenkiintoista nähdä hänet parin kuukauden päästä. Monipuolisen Dayn merkitystä joukkueelle ei voi vähätellä, hän pelasi meillä toissakaudella ja se auttaa meitä paljon.