Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

Koponen pääsi viime keväänä juhlimaan ensimmäistä kansallista mestaruuttaan ulkomailla.

Bayernin kausi meni nappiin, sillä se selvitti runkosarjan läpi vain kolmella tappiolla ja pudotuspeleissä se ei ollut kertaakaan yllätettävissä.

– Viime kaudesta jäi hyvä maku ja kausi päättyi siten, miten oli myös tavoite. Siltä pohjalta on hyvä lähteä myös tähän kauteen. Tarkoitus on pystyä uusimaan mestaruus ja toivottavasti tänä vuonna pystyisimme voittamaan myös cupin, Koponen miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Tähän kauteen joukkue on valmistautunut tehokkaasti pelaten harjoitusotteluita muun muassa Miamissa ja voittaen Uruguayssa pelatun kansainvälisen harjoitusturnauksen, jossa nähtiin joukkueita Brasiliasta, Argentiinasta, Uruguaysta sekä USA:n G-liigan yhdistelmäjoukkue.

– Pelasimme Miamissa yhden ottelun ja sitten meillä oli Uruguayssa neljä peliä. Palasimme viime viikolla leiriltä ja toivottavasti ehdimme palautua kunnolla kauden alkuun.

Koposen kesä ei ollut aivan optimaalinen kesäkuun loppuun venyneen kauden jälkeen.

– Kesä meni aika lailla palautellessa. Koko ajan oli jotain pientä vaivaa enkä pystynyt esimerkiksi pelaamaan maaotteluissa. Harjoituskaudella olen pystynyt kuitenkin treenaamaan ja pelaamaan hyvin, mutta tässä ei olla enää nuoria ja kilsat näkyvät pitkän kauden jälkeen.

Koponen pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa Bayernin paidassa. Hänen roolinaan oli pääasiassa tuoda penkiltä tehoja ja onnistui siinä erinomaisesti säkittämällä kolmen pisteen heittonsa lähes 50 prosentin tarkkuudella. Täksi kaudeksi Koposen rooli säilynee lähtökohtaisesti samana.

– Meillä on säilynyt aika pitkälle sama runko viime kaudesta, sama valmentaja ja samat kuviot, joten oma roolikin on pysynyt samanlaisena kuin viime kaudella.

Bayern on napannut kaksi peräkkäistä Bundesliigan mestaruutta ja se lähtee suosikkina myös tulevaan kauteen. Koponen tiedostaa kuitenkin, ettei luvassa ole helppoa urakkaa.

– ALBA on jälleen toinen iso ennakkosuosikki. He pelaavat tänä vuonna myös Euroliigaa, joten nähtäväksi jää, miten he pärjäävät ekstrarasituksen ja –matkustamisen kanssa. Bamberg ja Ulm ovat myös koonneet mielenkiintoiset joukkueet, arvioi Koponen.

Bayern osallistuu tulevana kautena jälleen Euroliigaan. Viime kaudella se jäi niukasti kahdeksan parhaan ulkopuolelle ollen runkosarjassa 11. vain kahden voiton päässä pudotuspelipaikasta. Täksi kaudeksi joukkuetta on vahvistettu muun muassa NBA-konkari Greg Monroella sekä Lauri Markkasen entisellä joukkuekaveri Paul Zipserillä.

– Euroliigassa pitää olla heti alusta lähtien iskussa. Siellä on pelkkiä kovia pelejä eikä huonoja joukkueita ole. Mielestäni Euroliiga on jopa kovatasoisempi kuin aikaisempina vuosina ja joukkueet ovat vahvistuneet.

– Ennakkosuosikkeja ovat varmasti samat kuin joka vuosi eli Real Madrid, TsSKA:lla meni paketti viime kauden jälkeen vähän uusiksi, Fenerbahce on varmasti kärkisijoilla ja Barcelona on kasannut todella vahvaa joukkuetta. Lisäksi Olympiakos ja Panathinaikos ovat aina hyviä ja Olimpia Milanolle on tullut Ettore Messina päävalmentajaksi. Hän tuo sinne voittamisen kulttuuria ja siellä on vähän uusi projekti käynnistymässä. Me lähdemme taistelemaan ensiksi pääsystä pudotuspeleihin ja katsotaan sitten sen jälkeen tilannetta uudestaan, Koponen ennakoi tulevaa Euroliigaa.

Bayern Münchenin kausi Bundesliigassa käynnistyy 30.9. Hampuria vastaan. Euroliigan ensimmäinen peli on edessä 3.10., kun Milano matkaa Müncheniin.