Kouvot otti tasapainoisella esityksellä kauden avausvoiton, kun se kaatoi mestarisuosikkina pidetyn Seagullsin kotikentällään 81-71 (40-38).

Elisa Viihteen historian ensimmäisessä Korismaanantai-lähetyksessä viime vuoden hopeamitalisti Kouvot kohtasi Helsinki Seagullsin. Tasainen ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä, kun hienoisen johdon ottanut kotijoukkue ei päästänyt vieraita missään vaiheessa rinnalle.

– Mielestäni parannettiin paljon ensimmäisestä ottelusta. Pidimme pallosta parempaa huolta ja pystyimme luomaan parempia tilanteita. Tärkeintä oli se, että pelasimme tasaisen ottelun ilman notkahduksia. Joukkue voittaa, joukkue häviää – en lähde nostamaan ketään esille, tämä kausi on prosessi, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi Elisa Viihteellä ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Halusimme pelata kovaa ja onnistuimme, lopulta kaikki on vain korista. Peli tuntui tänään hyvältä ja olen ylpeä tästä joukkueesta. Tämä on hyvä liiga ja uskon, että meille on tulossa hyvä kausi, Duke Shelton iloitsi ottelun jälkeen.

Kouvojen paras pistemies oli Duke Shelton, joka upotti kovalla prosentilla 20 pistettä ja haki 14 levypalloa. Derrick Barden haali tupla-tuplan 19 pisteellä ja 11 levypallolla. Kaksinumeroisiin ylsivät myös 14 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Severi Kaukiainen ja 12 pistettä nakannut Teemu Knihtinen.

Seagullsin paras pistemies oli avausottelun tapaan Elijah Stewart, joka upotti 21 pistettä.