Kataja aloittaa FIBA Europe Cupin karsinnat – ”Meillä on tästä hyvät mahdollisuudet jatkoon”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kataja aloittaa karsinnat virolaista Tarttoa vastaan keskiviikkona. Kaksiosaisen karsinnan voittaja etenee sarjan lohkovaiheeseen kaudella 2019-20. Runkosarjaan selviytyvä joukkue ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella.

Joensuulaiset aloittivat Korisliiga-kautensa voittamalla lauantaina juhlaottelussaan BC Nokian. Maanantaina Viroon matkustanut joukkue lähtee ennakkosuosikkina haastamaan tarttolaisia.

– Lähdemme otteluun innostunein ja odottavin fiiliksen. Saimme kautemme käyntiin voitolla, joka toi joukkueeseen tarvittavaa itseluottamusta, vaikka jouduimme poissaolojen takia peluuttamaan pelaajia hieman väärillä pelipaikoilla, Katajan päävalmentaja Juha Sten avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Tartton joukkueessa pelaa isäntämaalaisen rungon lisäksi kolme liettualaista pelaajaa.

– Vastustaja pelaa tyypillistä virolaista koripalloa, jossa kaikki kulminoituu fyysisyyteen ja aggressiivisuuteen. Sen suhteen meidän on oltava valmiina heti ottelun alusta.

– Tartto on varmasti pelillisesti valmiita ja he aloittivat kautensa viikonloppuna voitolla. He ovat syksyllä pidemmän aikaa harjoitelleet yhdessä ja joukkue on pysynyt yhdessä pitkään. Olemme nähneet heidän pelaamistaan, mutta uskon, että he ovat niissä piilottaneet asioita meiltä.

Kaksiosaisen karsinnan toinen osa pelataan Joensuussa keskiviikkona 9.10.

– Vahvasti uskon, että meillä on tästä hyvät mahdollisuudet jatkoon ja runkosarjaan, Sten päättää.

Viime kaudella joensuulaiset selviytyivät FIBA Europe Cupissa runkosarjasta jatkolohkoon.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.