Korisliigan kenties suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Helsinki Seagulls palasi takaisin voittokantaan, kun Joensuun Kataja Basket vieraili Kisahallin parketilla. Seagulls voitti koriluvuin 89–80 (50–45).

Maanantaina Seagulls kärsi Kouvolassa tappion hieman vaisun pelaamisen jälkeen. Perjantaina peli-ilme oli taas aivan toinen.

– Hyvätasoinen ottelu. Kumpikaan joukkue ei kyykännyt ensimmäisellä puoliskolla, vaikka pisteitä tuli paljon. Parannettiin kaikessa tekemistä maanantain otteluun verrattaessa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Katajalle ottelu oli kauden toinen Korisliigassa. Avausottelu BC Nokiaa vastaan päättyi voitokkaasti.

– Tänään nähtiin hyvä koripallo-ottelu. Pienestä virheistä rangaistiin. Seagulls oli juuri tuloksen verran parempi, Katajan käskyttäjä Juha Sten myönsi.

Seagulls teki eron Katajaan etenkin kolmen pisteen kaaren takaa. Kotijoukkue osui 32 kolmosestaan loistokkaasti 15.

Seagullsin ykkönen oli hyökkäyspäässä Elijah Stewart (24/1). Maajoukkuemiehet Antti Kanervo (12/5), Shawn Huff (13/5) ja Tuukka Kotti (8/6/3s) takasivat Seagullsin pelaamiseen tasaisen laadun.

Vierasjoukkueen paras oli takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (26/4/3s). Aapeli Alanen (10/1) oli ainoa vaihtopenkiltä aloittanut kaksinumeroille yltänyt joensuulaispelaaja.

– Minusta tämä oli fyysinen kamppailu. Molemmat halusivat voittaa ottelun ja pelata parasta peliään. Seagulls heitti isoja heittoja ratkaisu hetkillä, mihin ottelu ratkesi, Ogungbemi-Jackson kertasi.

Seagullsin kausi jatkuu keskiviikkona sarjanousija Lahti Basketballin vieraana. Kataja isännöi sunnuntaina Salon Vilpasta.

KTP avasi voittotilinsä Nokialla

Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Kotkan KTP-Basket haki avausvoittonsa BC Nokian vieraana lukemin 72–85 (42–38).

KTP vei äärimmäisen tasaisen ottelun nimiinsä vakuuttavalla toisen puoliajan esityksellä.

– Olemme kaksi edellistä peliä tulleet puoliajan jälkeen vähän heikommin takaisin kentälle, joten se olit nyt asia, mihin keskityttiin. Tulimme kopista niin sanotusti hyvällä jalalla, tänään se onnistui, KTP:n kapteeni Michael Pounds iloitsi Elisa Viihde Sportin haastattelussa.

Koko ottelussa KTP sai koottua kymmenen pistettä kotijoukkuetta enemmän vapaaheittoviivalta. Pounds oli tyytyväinen, että KTP onnistui kääntämään nopeasti keskiviikkoisen kotitappion hyväksi energiaksi vierasparketilla.

– Se on tässä sarjassa tarpeellista, kun on taas neljä runkosarjaottelua lisääkin tänä kautena. Ei tässä aina ehdi paljon harjoitella. Joskus on onni, että seuraava peli tulee nopeasti vastaan.

BC Nokian tehopelaaja oli perjantaina Stacy Davis (17/13/3s). Myös kapteeni Daniel Dolenc (16/2) jatkoi alkukauden hyvää virettään.

KTP:n väkivahva JayVaughn Pinkston(27/8/3s) osoitti jälleen olevansa erinomainen pelaaja Korisliigaan. Byron Wesley (19/3/3s) ja Miika Heinonen (11/1/2s) pelasivat myös vierasjoukkueen riveissä edukseen.

KTP:n kausi jatkuu keskiviikkona, kun Kotkaan saapuu Salon Vilpas. BC Nokia matkaa puolestaan keskiviikkona Kauhajoelle.