Kouvolan Kouvot jatkoi lauantaina hyviä esityksiään, kun Tampereen Pyrintö kaatui Pyynikillä koriluvuin 69–94 (27–48). Kouvoille voitto oli jo viikon toinen, sillä Helsinki Seagulls kaatui maanantaina Kouvolassa.

Pyrinnölle tappio oli kauden ensimmäinen. Ilman takamies LJ Rosea pelannut kotijoukkue jäi Kouvojen kyydistä jo avauspuoliskolla. Etenkin 19 pistettä ennen puoliaikaa tehoillut Derrick Barden oli Pyrinnölle hankala pysäytettävä.

– Jatkoimme samalla linjalla kuin Seagullsia vastaan, hyvin aggressiivista puolustamista. En tiedä tilastoista, mutta tuntui, että murhasimme myös levypalloissa, totesi Kouvojen Teemu Knihtinen (8/6) Elisa Viihde Sportin haastattelussa Koripalloliiton tiedotteessa.

Kouvot tosiaan voitti levypallo 36–30. Knihtinen itse haki pelkästään hyökkäyspäässä neljä levypalloa joukkueelleen.

Toisella puoliajalla Pyrintö viritteli jo hyvää kiriä, muttei onnistunut kaventamaan eroa kylliksi. Tamperelaisjoukkueelle osui lauantaille varsin heikko kaukoheittopäivä, kun 29 kolmosesta upposi ainoastaan neljä.

Pyrinnön tehokkain oli kapteeni Antero Lehto (17/2/3s). Raymond Nixon (14/6) oli toinen kotijoukkueen kaksinumeroisille pisteille yltänyt.

Kouvojen paras oli avauspuoliskolla ratkaisevaa eroa kasvattanut Barden (26/5/3s/3r). Sentteri Duke Shelton (24/13) kasasi itselleen komean tupla-tuplan. Severi Kaukiainen (7/2/6s) pyöritti Kouvojen hyökkäyspeliä erinomaisesti.

– Oli meiltä aika tasainen suoritus, ei suurempia kömmähdyksiä, joten voi olla tyytyväinen voittoon. Vielä on paljon yksityiskohtia, joita pitää kummassakin päässä parantaa. Niiden kimppuun tässä videoiden kautta hyökätään, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kuvaili Kouvojen alkukauden menoa.

Pyrinnön kausi jatkuu lauantaina Joensuussa. Kouvot saa keskiviikkona vieraakseen Korihait.