Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

HBA-Märskyn ja Espoo Basket Teamin ottelu näytti ratkeavan jo kolmannen neljänneksen puolivälissä, kun EBT:n Venla Salaterän onnistunut kolmen pisteen heitto vei espoolaiset turvallisen tuntuiseen 22 pisteen johtoasemaan.

HBA nousi kuitenkin hurjan taka-ajon päätteeksi jo pisteen (67-68) päähän Janette Aarnion (11/4/4) korilla, kun otteluaikaa oli jäljellä seitsemän minuuttia. Aikalisän jälkeen vieraat onnistuivat kasaamaan itsensä ja marssivat 73-86-vierasvoittoon.

– Pelasimme todella hyvin ensimmäisen puoliajan; kontrolloimme levypalloja ja hyökkäsimme fiksusti. Eroa olisi jopa voinut olla enemmän, mutta myös HBA teki kovia koreja ajoittain. 3. jakson lopulla ja 4. jakson alussa olimme selvästi väsyneitä ja se näkyi puolustuksessa, niinpä HBA sai ison ”runin” aikaiseksi ja tuli pisteen päähän. Aikalisän jälkeen saimme itsemme kerättyä ja muutama riisto antoi puolestaan meille pari helppoa koria ja johtoaseman, jonka pystyimme pitämään loppuun asti, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman avasi ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

EBT:n parhaimmistoa olivat Carly Boag (21/15) ja Lotta Eräkangas (20/4). Vierasjoukkueesta jokainen pelaaja pääsi pisteille.

HBA:n pistekuningatar oli jälleen Awak Kuier, joka rohmusi tupla-tuplan 22 pisteellä ja 14 levypallolla.

Tapiolan Honka jätti Hyvinkään Pontevan telineisiin

Kotijoukkue hipsi pukukopin syövereihin puoliajalla 54-20-johtoasemassa. Vaikka vierasjoukkue HyPo ryhdistäytyi toisella puoliajalla, Honka jätti pisteet Espooseen selvällä 89-56-voitolla.

– Tärkeitä teemoja päivän peliin oli saada hyvä lataus heti alkuun. Edellisessä pelissä oltiin siinä heikkoja. Toinen oli, että pyritään liikuttamaan palloa hyökkäyspäässä ja pelata joukkueena. Näissä onnistuttiin tänään, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi pelin jälkeen.

Hongan Donnaizha Fountain heitti 26 pistettä ja haki 10 levypalloa. Chelsea Waters (18/4) ja Haiden Palmer (17/3/7) olivat myös kotijoukkueesta oivalla pelipäällä. HyPon tehokkain oli 20 pistettä ja 12 levypalloa napsinut Kristina Baltic.