Susiladiesin avainpelaaja uusissa haasteissa – ”Tosi atleettisia pelaajia ja peli on tosi fyysistä”

© Kuva: fiba.com
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Annika Holopainen, 26, aloittaa kolmannen kautensa Euroopassa ammattilaisena, kun hän solmi kesällä Ranskan Ligue Femenine 2:ssa pelaavan Reimsin kanssa sopimuksen. Vaikean viime kauden jälkeen Holopainen hakee menestystä sekä joukkue- että henkilökohtaisella tasolla.

Holopainen pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Saksan kärkiseuroihin lukeutuvassa Wasserburgissa ja viime kausi meni kovassa Puolan sarjassa Politehnika Gdanskissa. Täksi kaudeksi hän otti jälleen uuden suunnan, kun hän aloittaa ensimmäisen kautensa Ranskassa.

– Olen sopeutunut Ranskaan hyvin. Täällä arvostetaan naiskoripalloa korkealle ja olosuhteet ovat todella hyvät. Sain Reimsiltä aikaisessa vaiheessa hyvän tarjouksen. Olin kuullut, että LF2 on hyvätasoinen sekä fyysinen sarja ja tähän mennessä olen ollut tosi tyytyväinen. Kiva päästä testaamaan itseään uudessa sarjassa, Holopainen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Ranskan miesten liigaa pidetään Euroopan atleettisimpana sarjana ja Holopaisen mukaan sama pätee myös naiskorikseen.

– Täällä on tosi atleettisia pelaajia ja peli on tosi fyysistä. Puolassa totuin jo fyysiseen korikseen ja täälläkin annetaan pelata kovaa. Lisäksi koris on tosi kovatempoista.

Holopainen hankittiin Reimsiin johtavaksi pelaajaksi ja harjoituskauden otteluissa hän on vastannut huutoon ollen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

– Olen ollut tosi isossa roolissa ja päässyt pelaamaan 3-4-paikkoja. Valmentajalta on tullut luottoa, mikä on auttanut tietenkin myös peliesityksissä ja sitä kautta on tullut onnistumisia. Meillä on ollut joka viikko kaksi peliä, niin olen saanut hyvin pelitatsia pitkän tauon jälkeen ja joukkue alkanut tulla yhteen.

Reims on pelannut LF2:sta viimeiset yhdeksän kautta, jonka aikana se on selvinnyt pudotuspeleihin kahdeksan kertaa. Viime kaudella Reims sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi pudotuspelien avauskierroksella. Tällä kaudella joukkueen tavoitteena on taistella vähintään kärkisijoista.

– Seura on tosi kunnianhimoinen ja joukkue on vaihtunut viime kaudesta kokonaan. Viime kaudella LF2:n mestarijoukkueesta meille tuli kaksi pelaajaa ja meillä on lisäkseni vielä yksi kovissa sarjoissa pelannut amerikkalainen. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta ja meillä on myös muutama nuorten maajoukkuepelaaja. Täällä on sellainen sääntö, että jokaisessa joukkueessa pitää olla vähintään neljä alle 23-vuotiasta pelaajaa, joten kaikki joukkueet ovat aika lailla sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

– Joukkue on asettanut tavoitteeksi päästä neljän parhaan joukkoon ja päästä finaaliin saakka. Harjoituspelien perusteella meillä on mahdollisuudet menestyä ja jopa nousta, arvioi Holopainen.

LF2:n sarjakausi pyörähtää käyntiin 12.10. ja Reims saa vastaansa Angersin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS