Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kamiselle 300 €:n sakkorangaistuksen.

Kamiselle tuomittiin tekninen virhe 16.10. pelatun Seagulls-KTP-ottelun päättymisen jälkeen, kun hän elehti aggressiivisesti ja arvosteli loukkaavalla ja halveksuvalla kielellä ottelun erotuomaritoimintaa kättelyn yhteydessä.

Kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 4. kohdan mukaan voidaan rangaista sitä, joka liiton, alueen tai seurojen toiminnassa käyttää loukkaavaa tai halveksivaa kieltä tai eleitä, jotka saattavat loukata muita toimintaan osallistuvia henkilöitä tai yleisöä sekä 10. kohdan mukaan, joka liiton, alueen tai jäsenseurojen toiminnassa käyttäytyy lainvastaisesti tai muutoin ilmeisen epäurheilijamaisesti.

Edellä olevan perusteella kurinpitopäällikkö määrää Tomi Kamiselle 300 €:n sakon.

Urheilun oikeusturvalautakunnan vakiintuneen ratkaisukäytännön mukaan joukkueurheilun keskeisenä lähtökohtana on, että erotuomarin ratkaisuja kunnioitetaan. Erityisesti joukkueen valmentajan taholta tapahtuvaa erotuomarin toiminnan voimakasta kritisointia on vakiintuneesti pidetty epäurheilijamaisena. Erotuomaritoiminnan arvostelu on epäurheilijamaista erityisesti silloin, kun moite kohdistuu erotuomariin henkilökohtaisesti ja protestoinnissa haukutaan erotuomaria.