Kataja aloittaa FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa keskiviikkona

© Kuva: Ilari Isotalo

Joensuun Kataja Basket aloittaa urakkansa FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa keskiviikkona. Kataja matkaa heti haastavaan ympäristöön, Puolaan Legia Varsovan vieraaksi.

FIBA Europe Cupissa on neljän joukkueen alkulohkoissa mukana 32 joukkuetta. Legia Varsovan ja Katajan lisäksi H-lohkon täydentävät tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend. Kunkin lohkon kaksi parasta pääsevät jatkopeleihin.

Kataja marssi lohkovaiheeseen karsintojen kautta kaadettuaan virolaisen Tartton yhteistuloksella 171– 165. Katajan päävalmentaja Juha Sten kuvailee täksi kaudeksi reippaasti uudistuneen joukkueensa tuntoja avausottelun alla innostuneiksi.

– Innokkain ja odottavin fiiliksin kohti lohkovaihetta. Hienoa on, että Kataja pääsi taas lohkovaiheeseen, nyt karsintojen kautta. Ei varmaan olla ennakkosuosikkeja lohkossa, mutta varmasti on kaikki joukkueet sellaisia, että hyvänä päivänä pystymme kamppailemaan voitosta jokaista vastaan, Sten puntaroi Korisliigan tiedotteessa.

Sten tietää, että heti avausottelussa Katajalla on edessä haastava iltapuhde.

– Nyt tämä ensimmäinen puolalainen haaste, Legia Varsova, on tyypilliseen puolalaiseen tapaan fyysinen joukkue, mikä aiheuttaa aivan erilaisen haasteen meidän pelikovuudelle ja puolustuslevypallopelaamiselle. Kuitenkin innolla lähdetään hakemaan Puolasta heti avausvoittoa.

Kataja on kunnostautunut viime vuosina eri eurosarjoissa. Siinä mielessä ei liene sattumaa, että esimerkiksi Ilari Seppälä ja Topias Palmi ponnistivat ulkomaille ammattilaisiksi juuri Kataja-vuoden päätteeksi.

– Kataja seurana haluaa pelata näitä pelejä. Me haluamme olla kansainvälisiä ja pelata mahdollisimman kovia pelejä. Täältä niitä saa. Pelaajat, valmennus ja koko seura odottavat näitä pelejä innokkaana, Sten alleviivaa matkalla kohti Puolaa.

Kataja pelaa alkulohkonsa poikkeukselliseen tyyliin, sillä ensimmäiset kolme kamppailua käydään vieraskentillä. Joensuulaisjoukkueen onneksi Korisliigan ohjelma on räätälöity Katajan mieleiseksi.

– Kolme ensimmäistä peliä pelataan tosiaan vieraissa, mutta onneksi viikonloppuisin Korisliigaa saadaan nyt tahkota kotona. Näin ei ole koko ajan matkustamista ja rasitusta, hyvä ohjelma siinä mielessä nyt tässä, Sten kiittelee.

Ensi viikolla Kataja pelaa Tanskassa, sitä seuraavalla viikolla Unkarissa. Joensuussa pelataan ensimmäisen kerran keskiviikkona 13.11., jolloin Suomeen saapuu Legia Varsova.

Kattava ennakko luettavissa Katajan kotisivuilta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.