Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti torstain ainoassa naisten Korisliigan ottelussa Torpan Pojat 84–62.

HBA Märsky ja Torpan Pojat pelasivat ensimmäisen puoliajan tasaisissa merkeissä, kun helsinkiläisjoukkueet kohtasivat Mäkelänrinteessä parketilla. Pitkälle tauolle mentiin kotijoukkueen niukassa johdossa 36–33, mutta loppua kohden ero repesi, ja viimeisen summerin soidessa HBA hallitsi peliä lukemin 84–62.

Eniten pisteitä ottelussa tekivät HBA:n Kati Ollikainen, jonka saldo oli 23, ja ToPon Alex Louin, joka nokitti menemällä 25:een asti. Vaikuttavin tilastorivi tuttuun tapaan löytyi kuitenkin taas HBA:n huippulupaus Awak Kuierilta, jonka pitelemätön työ korin alla tuotti 22 pistettä ja häkellyttävät 22 levypalloa.

Pistetykki Ollikainen pohti ottelun jälkeen onnistumisensa avaimia:

– Haastoin rohkeasti vastustajaa ja se tuotti onnistumisia ja nosti itseluottamusta pelin aikana. Paransimme myös joukkuepuolustusta toisella puoliajalla emmekä antaneet ToPolle helppoja koreja. Hyvän puolustuksen jälkeen on usein helppo hyökätä, ja sain useita hyviä heittopaikkoja, kun pallo liikkui hyvin hyökkäyksessämme, Ollikainen mietti Koripalloliiton tiedotteessa.

Torpan Poikien päävalmentaja Niko Kuusi vetosi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla yksittäisiin tilanteisiin, jotka sinetöivät märskyläisten karkuun pääsemisen.

– Emme pystyneet tänään vastaamaan HBA:n intensiteettiin. Toisella puoliajalla meille tuli nukahduksia omassa pelisuunnitelmassamme, ja HBA otti kaksi ”runia”, mistä emme enää pystyneet nousemaan, Kuusi kommentoi.