Sentterit Taru Tuukkanen ja Awak Kuier täyttivät tilastorivejä antaumuksella, kun Forssan Alku voitti HBA-Märskyn 87–84.

Forssan Alku taisteli kotikentällään HBA-Märskyä vastaan tasaisin tuloksin ottelun viime metreille saakka. Mäkelänrinteen urheilulukiolaiset kävivät Saga Ukkosen onnistuneen kolmosen ansiosta kahden pisteen johdossa vain puolitoista minuuttia ennen loppusummeria, mutta FoA taisteli vielä tiensä takaisin kuskin penkille, ja ottelu päättyi numeroin 87–84.

Voittajajoukkueen kovin korintekijä oli 26 pistettä kirjauttanut Delaney Bruce, mutta tasapainoisin tilastovaikutus tuli veteraanisentteri Taru Tuukkaselta 18 pisteellä, 14 levypallolla ja yhdeksällä syötöllä. Tuukkanen suhtautui voitettuun otteluun varauksella.

– Emme mielestäni pelanneet kovin hyvin. Positiivista oli lähinnä se, että kun HBA meni johtoon, pakkamme ei hajonnut, vaan hoidimme silti pelin kotiin, hän kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Vierailevien märskyläisten puolella nähtiin sen sijaan jo tutuksi tullut tilastorivi. Kaikissa kolmessa pääkategoriassa suorittamista johti Awak Kuier, joka rekisteröi 18 pistettä, yhdeksän levypalloa ja neljä syöttöä.

Nuori lupaus Kuier on herättänyt pelaamisellaan valtavasti huomiota ja kommentoi ottelun jälkeen huomiosta syntyviä paineita.

– En anna sen vaikuttaa pelaamiseeni. Olen tähän mennessä jo tottunut siihen, eikä paineita tule, Kuier vakuutti.