Kouvottarien Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi naisten Korisliigassa. Lokakuun 2019 palkinto ei ole Lamunun ensimmäinen.

Ugandalaissyntyinen Claire Lamunu pokkasi palkinnon lokakuun pelaajana Naisten Korisliigassa. 185-senttinen korinaluspelaaja on tehnyt kauden alussa aaltoilevaa jälkeä pisteiden valossa, mutta pitänyt levypallotyönsä jatkuvasti lähinnä hyvän ja erinomaisen välillä.

Kauden kovin yksittäisen ottelun suoritus irtopallojen metsästämisessä Lamunulla on peräti 20 levypalloa. Saldo kertyi vieläpä sarjakakkosta Forssan Alkua vastaan. Keskiarvoksikin on tähän mennessä vakiintunut vaikuttavat 13,3. Pisteitä on syntynyt keskiarvolla 14,7, syöttöjä 2,7 ja torjuntoja 1,7.

Kouvottaret on tällä hetkellä Naisten Korisliigan ensimmäisellä sijalla täysin puhtaalla pelillä.

Claire Lamunu voitti Kouvottarien riveissä kuukauden pelaajan palkinnon viimeksi viime kauden maaliskuussa – eli sarjan viimeisenä runkosarjakuukautena – joten tämänkertainen palkinto muodostaa hänelle lupaavan jatkumon.

Miesten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi valittiin Kouvojen Duke Shelton. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun saman seuran pelaajat valitaan samassa kuussa kuukauden pelaajaksi.