Susiladiesien taival kohti vuoden 2021 EM-kisoja alkaa marraskuun EM-karsintaikkunassa. Pekka Salminen on kutsunut 15 pelaajaa, joista valitaan tusinallinen pelaajia torstaina 14.11. pelattavaan vierasotteluun Portugalia vastaan sekä sunnuntaina 17.11. Tapiolan Liikuntahallissa pelattavaan kotiotteluun, jossa vastaan tulee MM-kisojen sensaatiomainen nelonen Belgia.

Tie Espanjassa ja Ranskassa pidettäviin vuoden 2021 EM-kisoihin on kolmivaiheinen, jossa Suomi pelaa ensimmäisessä vaiheessa vierasottelun Portugalia vastaan ja kolme päivää myöhemmin lohkon ennakkosuosikkia Belgiaa vastaan kotonaan.

EM-karsintojen toinen vaihe pelataan vuotta myöhemmin, marraskuussa 2020, jolloin Susiladies matkustaa Ukrainan vieraaksi ja saa vastaansa Portugalin kotikentällä. Karsintojen huipennus nähdään helmikuussa 2021, jolloin vuorossa on vierasottelu Belgiassa ja kotiottelu Ukrainaa vastaan.

Naisten EM-karsintalohkojen voittajat sekä yhdeksästä lohkosta viisi parasta lohkokakkosta etenee vuoden 2021 EM-kisoihin.

– Tavoite on mennä kisoihin. Ymmärrämme kyllä, että Belgia on koko maailman neljän parhaan joukossa ja heillä on ehkä koko maailman paras naiskoripalloilija Emma Meesseman, mutta olemme menossa kovia harppauksia eteenpäin. Aika on meidän puolella. Vuoden tauko peleihin tarkoittaa, että vuoden päästä meillä on jo nyt laadukkaaseen koripallojoukkueen kokoiseen joukkueeseen tulossa lisää pelaajia käyttöön, Salminen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Kotiottelussa vastaan tulee Belgia, joka on viime kesän EM-kisojen vitonen, vuoden 2018 MM-nelonen ja vuoden 2017 EM-pronssimitalisti. Belgian kirkkain tähti on kesällä WNBA:n mestaruutta juhlinut, ja finaaleissa arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu, Meesseman.

– On aina hyvä mittapuu päästä pelaamaan maailman parhaita vastaan. Samalla uskon, että tulemme huomaamaan, vaikka he ovat hyviä, niin he eivät välttämättä ole hirveän paljon parempia kuin me. Laitetaan kovaa kovaa vasten ja katsotaan, miten kotiyleisö tulee auttamaan meitä.

Susiladies marraskuun 2019 EM-karsintaikkunassa
Nimi Pituus Seura 2019/20
Janette AARNIO 181 HBA-Märsky
Elina ARIKE 182 HBA-Märsky
Annika HOLOPAINEN 186 Reims (FRA)
Elina KOSKIMIES 180 Ibaizabal (ESP)
Awak KUIER 194 HBA-Märsky
Kaisa KUISMA 180 Vitoria SC (POR)
Roosa LEHTORANTA 176 Antwerpen (BEL)
Anni MÄKITALO 175 Forssan Alku
Kati OLLILAINEN 173 HBA-Märsky
Sofia PELANDER 190 A3 Basket (SWE)
Veera PIRTTINEN 180 Snæfell (ISL)
Anissa POUNDS 174 Bergische Löwen (GER)
Ella SALMINEN 185 Forssan Alku
Helmi TULONEN 189 Celta Vigo (ESP)
Anniina ÄIJÄNEN 189 Universitario de Ferrol (ESP)

Päävalmentaja Pekka Salminen
Valmentaja Mirka Dettmann
Valmentaja Miikka Sopanen
Valmentaja Jussi Räikkä
Valmentaja Jari Nykänen
Lääkäri Lauri Alanko
Fysioterapeutti Anna Lackman
Huoltaja Lilli Nikander
Joukkueenjohtaja Ulla Karlsson

Naisten EM-karsinnat 2019-2021, aikataulu
To 14.11.2019 Portugali – Suomi, Matosinhos (POR)
Su 17.11.2019 Suomi – Belgia, Tapiolan Liikuntahalli, Espoo
To 12.11.2020 Ukraina – Suomi
Su 15.11.2020 Suomi – Portugali
To 4.2.2021 Belgia – Suomi
Su 7.2.2021 Suomi – Ukraina