Ranskan ProA:ssa Jamar Wilson ja Lassi Tuovi pääsivät voiton makuun ja ProB:ssä Ilari Seppälä heitti peräti 26 pistettä Aix-Mauriennelle. Puolassa Carl Lindbom pääsi myös nauttimaan voitosta.

Ranskan ProA:ssa Wilsonin Bourg Basketin hyvä alkukausi sai lisää tuulta purjeeseen 90-74 (48-41)-voitolla Le Portelista. Wilson heitti ottelussa yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen. Hän upotti kaikki pelitilanne- ja vapaaheittonsa sisään. Bourg Basket on sarjassa kolmantena kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Tuovin luotsaama SIG Strasbourg katkaisi kolmen ottelun tappioputken ja nappasi kauden toisen voittonsa kellistäessään Pau-Lacq-Orthezin 69-65 (39-34). Strasbourgilla on nyt kaksi voittoa ja viisi tappiota.

ProB:ssä Seppälä oli hurjana takoen 26 pistettä, mutta se ei kantanut voittoon saakka Aix-Mauriennen hävitessä Saint-Quentinin vieraana 76-84 (33-39). Seppälä tilastoi lisäksi neljä levypalloa, neljä syöttöä ja riiston.

Hieno iltapuhde ei kuitenkaan Seppälää juuri lohduttanut.

– Omaan peliini olen ihan tyytyväinen, mutta se ei lämmitä, kun joukkue häviää. Meillä tulee vielä liikaa pieniä virheitä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Ne kun saamme korjattua, niin voittoja alkaa varmasti tulla, Seppälä mietiskeli Koripalloliiton tiedotteessa.

Aix-Mauriennella on neljän pelin jälkeen yksi voitto.

Puolan liigassa Carl Lindbom pääsi Radomin kanssa juhlimaan 85-80 (38-42)-voittoa Astoria Bydgoszczista. Lindbom urakoi 33 minuuttia merkkauttaen yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan. Radomin saldo on kolme voittoa ja kolme tappiota.

Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München palasi nopeasti maan pinnalle hienon Real Madrid -voiton jälkeen, kun saksalaisjoukkue hävisi Baskonia Vitoria-Gasteizille 60-93 (29-52). Koponen heitti 16 minuutissa kolme pistettä. Bayernilla on kuudesta pelistä kolme voittoa.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin voittoputki katkesi harmittavalla tavalla, kun Oldenburg oli vahvempi jatkoajan jälkeen 98-93 (82-82, 35-47). Tuomas Iisalon mukaan joukkue pelasi tappiosta huolimatta hyvän ottelun.

– Mielestäni tämä oli erinomainen ja korkeatasoinen peli. Ensimmäinen puoliaikamme oli hyvin vahva. Toisella puoliajalla suurin haasteemme olivat hyökkäyslevypallot, Iisalo aloitti Bundesliigan sivuilla.

– Olen ylpeä pelistämme, mutta meillä on paljon töitä tehtävänä, että pystymme haastamaan sarjan isommat joukkueet. Totta kai haluaisimme voittaa kaikki ottelut, mutta se ei ole mahdollista. Annoimme tänään kaikkemme ja siitä olen ylpeä, Iisalo jatkoi.

Crailsheimilla on saldonaan viisi voittoa ja tappio.

Espanjan LEB Platassa Edon Maxhunin Gran Canaria koki jälleen niukan tappion hävitessään Albacetelle 74-78 (38-36). Maxhuni pelasi jälleen vahvasti 10 pisteen, kahden levypallon ja kuuden syötön tilastoilla. Gran Canaria on voittanut kahdeksasta pelistään kolme.