Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilpas vahvistaa rosteriaan 197-senttisellä laitahyökkääjä Chris Flemmingsillä. Seura purki viime perjantaina sopimuksen Reggie Dillardin kanssa ja 25-vuotiaan Flemmingsin odotetaan saapuvan Suomeen viikonloppuna.

Tennesseen Knoxvillestä kotoisin oleva Flemmings aloitti yliopistouransa NCAA:n kakkostasolla Barton Collegessa, mutta siirtyi kahdeksi viimeiseksi kaudeksi ykköstasolle North Carolina Wilmingtonin paitaan. Siellä laituri johdatti koulunsa molempina vuosina konferenssimestaruuteen kovilla tehoilla. Kaudella 2015-2016 syntyi tilastot 16.2/5.8 ja seniorikaudella 15.8/5.6 ja siinä ohessa valinnat CAA-konferenssin ykkösviisikkoon. Mestaruuksia ei tullut, sillä ensimmäisellä kaudella Flemmingsin 18 pisteestä huolimatta legendaarinen Duke pudotti avauskierroksella Wilmingtonin jatkosta numeroin 93-85 ja toisella yrityksellä Virginia oli parempi 76-71 Flemmingsin heittäessä 18 pinnaa.

Yliopistouran jälkeen pelit jatkuivat jenkkien G-liigassa, mutta eivät lähteneet lentoon otteluiden jäädessä neljään. Kaudelle 2018-2019 Flemmings pakkasi laukut ja suuntasi Kyproksen lämpöön. Michelin Etha Engomis Nicosiassa syntyi 16.4 pistettä ja 5.6 levypalloa ja Kyproksen sarjan päätyttyä Flemmings jatkoi Kreikan pääsarjan pudotuspeleihin Peristeri GS Athensiin. Peristeri hävisi välierissä Panathinaikokselle 3-0 ja pronssiottelussa AEK oli parempi 3-1. Flemmings tilastoi 11 ottelussa lukemat 4.9/1.9.

– Chris tuo meille ulottuvuutta ja korintekovoimaa kolmospaikalle. Hän pystyy olemaan tehokas tarvitsematta jatkuvasti palloa eli pystymme tarjoamaan edelleen Aatu Kivimäelle ja Henri Kantoselle pallollista roolia. Menestyksekkään yliopistouran päälle Chrisillä on jo kokemusta Euroopasta ja häntä on kovasti kehuttu myös persoonana, toteaa päävalmentaja Ville Tuominen Vilppaan sivuilla.