Susiladies aloitti valmistautumisen EM-karsintaotteluihin – ”Saamme puolustuksen kautta hoidettua pelin tasaiseksi kamppailuksi”

© Kuva: fiba.com

Tällä viikolla alkaviin EM-karsintoihin valmistautuva Susiladies kerääntyi maanantaina yhteen Susi Training Centeriin. Päävalmentaja Pekka Salminen ja joukkueen kokeneimpiin kuuluva Anni Mäkitalo ovat odottavaisin mielin valmiina kohtaamaan Portugalin vieraissa ja Belgian kotikentällä.

Kun joukkueeseen liittyi loukkaantumisesta toipunut Linda-Lotta Lehtoranta, niin Susiladies on saanut kuudentoista pelaajan rinkinsä Susi Training Centeriin hiomaan viimeiset kuviot kohti kahta EM-karsintaottelua. Torstaina 14.11. on luvassa vierasottelu Portugalissa, kunnes sunnuntaina 17.11. joukkue saa vieraakseen Belgian kotiluolassaan Tapiolan liikuntahallissa, Espoossa.

– Kova ja mielenkiintoinen vierasottelu vastassa. Odotus on, että saamme puolustuksen kautta hoidettua pelin tasaiseksi kamppailuksi. Kotona taas vastassa on yksi koko maailman viidestä parhaasta joukkueesta. Meidän kehittymisen kannalta on välttämätöntä, että pääsemme pelaamaan näitä pelejä, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka joukkue onkin nuori, niin siihen on liittynyt myös kokemusta. Lehtorannan lisäksi kokemusta edustavat mm. kapteeni Sofia Pelander, Anissa Pounds sekä Anni Mäkitalo, jonka edellisestä maaottelusta on jo miltei kaksi vuotta.

– On todella kivaa olla mukana taas, tämä on kunnia-asia minulle ja varmasti meille kaikille muillekin olla mukana. En ole pelannut Portugalia ja Belgiaa vastaan vuosiin, joten on kivaa pelata vielä juuri heitä vastaan, Mäkitalo kertoo.

– Sofia on joukkueen kapteeni ja virallinen käskyttäjä. Totta kai kokeneempana pelaajana yrittää näyttää mallia ja tsempata kaikkia. Vielä on vaikeaa sanoa, miten roolit alkavat muotoutumaan ja tuleeko ylipäätänsä selviä rooleja. Jokainen tässä joukkueessa yrittää näyttää mallia omalla toiminnallaan. Mitään vahvaa hierarkiaa ei ole, ikä ei merkitse mitään sen suhteen.

Matosinhosissa pelattava Portugali-matsin suhteen Mäkitalo uskoo Suomen potentiaaliin avata EM-karsinnat välittömästi voitolla.

– Portugali on vastustajista tuntematon. Luulen, että kyseessä on nuori ja nopea joukkue. Näen vierasvoiton mahdollisuuden. Belgia on maista tutumpi ja haaste on kova – on hienoa saada maailman huiput vastaan. Pystymme mittamaan missä naiskoris menee Suomessa, mutta samalla myös vertaamaan sitä missä maailman kärki menee.

– Meillä on potentiaalinen jengi, josta löytyy todella nuoria ja lupaavia pelaajia, jotka pelaavat vielä Suomessa, mutta jotka ovat menestyneet nuorten maajoukkueissa. Sitten on niitä lupauksia, joiden yliopistovuodet ovat takana ja ottavat nyt ensiaskeleita ammattilaisina Euroopassa. Lisäksi joukkueesta löytyy kokeneita pelaajia, jotka ovat seurajoukkueissaan Euroopassa tottuneet jo menestymään ja voittamaan tärkeitä otteluita. Olemme nopea joukkue, jolta löytyy jokaiselta pelipaikalta urheilullisia pelaajia.

Tie Espanjassa ja Ranskassa pidettäviin vuoden 2021 EM-kisoihin on kolmi-ikkunainen, jossa karsintaikkunat tulevat aina kesken seurakauden. Suuri osa joukkueesta on pelannut vielä ympäri Eurooppaa viikonloppuna.

– Tietyllä tapaa kesken kauden tuleva karsintaikkuna on raskas, monet meistä pelasivat viikonloppuna ja jonka päälle monille tuli vielä pitkä matkustuspäivä. Vaikka viikosta tulee hetkinen, lähtökohdat ovat samat kaikilla joukkueilla eikä siitä pidä ottaa negatiivisia fiiliksiä. Varmasti paljon tulee uutta joka päivä, mutta meidän pitää nopeasti sopeutua eikä jäädä ajattelemaan tai murehtimaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.