Susiladiesille kova haaste torstai-iltana – ”Miten me saamme puolustuksella stoppeja”

© Kuva: fiba.com

Susiladies saa vastaansa EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Portugalin Matosinhosissa torstaina 14.11. Suomen aikaan klo 23:00. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Portugalia organisoituun koripalloon pyrkiväksi joukkueeksi, jonka kanssa ei tule tyytyä pelaamaan viisi vastaan viisi.

Suomen tapaan Portugali jäi vuoden 2019 EM-karsinnoissa lohkonsa hännille, mutta onnistui nappaamaan yhden voiton Israelista. Koripallohistoriansa ensimmäistä arvokisapaikkaa metsästävän Portugalin skouttaaminen nojaa vahvasti edellisten EM-karsintojen varaan.

Portugali on selkeästi roolitettu joukkue, jossa kullakin on oma paikkansa. Kaksi vaarallisinta pelaajaa ovat jo viime karsinnoissa portugalilaisten kantavat hahmot Sofia Da Silva ja Maria Correia.

– He pelaavat organisoitua koripalloa ja haluavat pelata viisi vastaan viisi molemmissa päissä kenttää. Avainkysymys on, että miten me saamme puolustuksella stoppeja sitä kautta siirryttyä hyökkäykseen, Räikkä aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Jos siihen pystymme, niin voimme saada riittävän määrän korintekotilanteita, joilla taistelemme voitosta. Jos taas tyydymme pelaamaan viisi vastaan viisi, niin silloin olemme Portugalin mukavuusalueella.

Correian ja Da Silvan Räikkä nostaa välittömästi estradille puhuttaessa Portugalin avainpelaajista.

– He ovat ne kaksi, joiden puolustamiseen olemme erityisesti valmistautuneet ennakkoon.

Sofia Da Silva (188 cm/29 vuotta): ”Ison pään pelaaja, joka rynnii voimakkaasti hyökkäyslevypalloihin, rullaa palloskriineistä korille ja viimeistelee hyvin korin läheisyydestä. Hän ei ole kuitenkaan klassinen post-pelaajaa, vaan löytää enemmänkin asemansa rullausten ja leikkausten kautta.”

Maria Correia (172 cm/28 vuotta): ”Heittävä takapelaaja, jonka käsien kautta kulkee melkein jokainen Portugalin hyökkäys. Erinomainen kolmen pisteen heittäjä, joka pystyy luomaan itselleen korintekopaikkoja palloskriinien ja isolation-pelien kautta.”

Susiladies ja Portugali kohtaavat toisensa EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa klo 23:00 Suomen aikaa. Susiladiesin karsintamatkaa seuraa tiukasti kanavillaan YLE, jonka suora lähetys EM-karsintaottelusta alkaa torstaina YLE TV2:lla klo 22:55.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!