Naisten NCAA:ssa nähtiin suomalaisonnistumisia, kun Lotta Vehka-aho johdatti Florida Atlanticin yhden pisteen voittoon viime sekunnin kaukoheitollaan ja Nenna Lindström teki onnistuneen debyyttinsä ykkösdivisioonan parketeilla.

Lotta Vehka-ahon onnistunut heitto loppusummerin soidessa ratkaisi Florida Atlanticille makean 64-63 (33-36)-vierasvoiton Hamptonia vastaan. Tulokas oli kovassa vireessä yliopistouransa toisessa ottelussa tehtaillen 20 peliminuutissa 11 pistettä, yhden levypallon, kolme syöttöä sekä kolme riistoa.

Kauden toisessa ottelussaan Anna Kahelinin Maine matkasi Brownin vieraaksi ja venytti ottelun ratkaisua jatkoerään saakka. Brown veti lopulta tasaisessa kamppailussa pidemmän korren luvuin 70-76 (26-25, 61-61) suomalaistulokkaan upottaessa 10 minuutissa kaksi pistettä ja repiessä kolme levypalloa.

Nina Augustin ja Robert Morris puolustivat Youngstown Staten nurin kauden ensimmäisessä kotiottelussaan luvuin 43-58 (19-24). Augustin sai jälleen rutkasti vastuuta sekä peliaikaa ja pussitti 34 minuutissa kuusi pistettä ja tarjoili joukkuekavereilleen neljä syöttöä.

Lindström debytoi Libertyn paidassa

Western Wyomingin riveistä Junior College-parketeilta NCAA:n ykköstasolle harpannut Nenna Lindström pelasi avausottelunsa Libertyn paidassa Chattanoogaa vastaan. Lindström ansaitsi debyytissään 10 minuuttia peliaikaa ja viimeisteli joukkueelleen kolme pistettä, yhden syötön sekä yhden riiston. Ottelu päättyi vierasjoukkue Chattanoogan voittoon lukemin 71-54 (33-22).

Grand Canyonin Venla Varis pussitti kahdeksan pistettä joukkueen ottaessa toisen kotivoittonsa Southern Utahin kustannuksella loppunumeroin 65-69 (22-35). Varis kirjautti 20 minuutissa tilastoonsa myös yhden levypallon, yhden syötön sekä yhden riiston.

Sandra Karstenin ja Marianne Kalinin tähdittämä Hofstra jäi pahasti alakynteen kotiottelussaan Stony Brookia vastaan ja vieraat painelivat lopulta suvereeniin 81-38 (35-23) -voittoon. Kalin oli kuitenkin joukkueensa parhaimmistoa urakoiden 28 minuutissa 10 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden syötön sekä riiston. Penkiltä aloittanut Karsten ansaitsi 31 peliminuuttia ja sai haalittua kasaan yhden pisteen, kolme levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

Ella Väätäsen Long Islandin tappioputki sai jatkoa, kun Fairfield pusersi viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueen ohi ja merkkautti loppunumerot 53-51 (23-27). Väätänen pelasi 15 minuuttia, jotka hän käytti upottaen kaksi pistettä, napaten kolme levypalloa sekä jakaen yhden syötön.