Naisten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros, ja voittajiksi selvisivät HBA-Märsky, Lappeenrannan Catz, Espoo Basket Team ja Kotkan Peli-Karhut. HBA:n nouseva tähti Awak Kuier tilastoi huikean rivin 17 pisteellä, 17 levypallolla ja yhdeksällä syötöllä.

Hyvinkään Ponteva joutui taipumaan kotikentällään Mäkelänrinteen lukiolaisille luvuin 61–67. Ottelun ehdoton sankari oli jälleen kerran HBA:n huippulupaus Awak Kuier, joka jäi vain yhden syötön päähän triplatuplasta tilastoituaan 17 pistettä ja 17 levypalloa.

Aluksi näytti siltä, että HyPo pääsisi viimein ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 35–26. Lopussa onni kuitenkin kääntyi HBA:n puolelle, ja HyPon voittotilasto on tällä hetkellä masentavassa 0–9-tilanteessa.

– Pelasimme kolme ensimmäistä jaksoa pelisuunnitelman mukaan ja viimeisellä neljänneksellä teimme ihan kaikkea muuta. Omille pelaajille syöttäminen oli tänään ylivoimaisen vaikeaa, ja voimme tietysti kehua vastustajien kovaa puolustusta, kommentoi HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen Koripalloliiton tiedotteessa.

Lappeenrannassa juhlittiin kotivoittoa, kun Catz kesytti Torpan Pojat 69–53. ToPoa piti pinnalla parhaansa mukaan Alex Louin 17 pisteensä ja 15 levypallonsa avulla, mutta työ ei tuottanut toivottua tulosta.

Catzin aktiivisin korintekijä oli Natalie Day 17 pisteellä. Myös Erica Covile teki vaikutuksen korin alla nappaamalla 18 levypalloa ja upottamalla lisäksi 16 pistettä.

– Saimme aikaan hyvän ensimmäisen jakson, jonka vaikutus jatkui koko ottelun ajan. Koko joukkue antoi energiaa tämän päivän hyvään henkilökohtaiseen suoritukseen, kertoi Covile.

Vimpelin Veto roikkui hyvin Espoo Basket Teamin kintereillä ensimmäisen puoliajan ja käväisi ajoittain jopa johdossakin. Pitkän tauon jälkeen pukukopista palasi kuitenkin uudella energialla varustettu EBT, joka sinetöi voiton reippain lukemin 78–57.

Kaksinumeroisia pistelukemia EBT:n riveissä takoivat Hannah Little, Saara Sandell, Lotta Eräkangas ja Carly Boag. ViVen vahvin onnistuja korinteossa oli Abria Trice 16 pisteellä.

ViVen takamies Riikka Kujala pohti ottelun jälkeen tappioon johtaneita tekijöitä:

– Meillä oli suurimmat ongelmat levypallopelaamisessa, ja syöttöjäkin kertyi vain yhdeksän. Meidän pitäisi saada enemmän liikettä palloon ja peliä sitä kautta jatkuvammaksi, ettei aina tulisi vaikeita hetkiä pallon kanssa.

Kotkalainen Peli-Karhut veti pidemmän korren Forssan Alkua vastaan ja vahvisti näin asemaansa Naisten Korisliigan kakkossijalla. PeKa pitää sarjataulukon toista paikkaa kahdeksan voiton ja yhden tappion turvin. Edellä on ainoastaan kaikki ottelunsa toistaiseksi voittanut Kouvottaret.

PeKa voitti tiukan taistelun luvuin 79–73 Zykera Ricen 29 pisteen ja 11 levypallon johdolla. FoA:lla Delaney Bruce teki 16 pistettä ja Taru Tuukkanen otti 11 levypalloa.

Koreja monen muunkin edestä upottanut Rice pysyi ottelun jälkeen vaatimattomana ja antoi kunnian onnistumisistaan joukkuetovereille.

– Sain hyvin syöttöjä, ja niistä oli helppo tehdä koreja, Rice tiivisti.