Latvialaisjoukkue VEF Riiassa pelaava Alexander Madsen havittelee tällä kaudella peräti kahden sarjan mestaruutta. VEF Riika pelaa sekä Mestarien liigaa että Viron ja Latvian yhteisliigaa. Lisäksi VEF Riika pelaa vielä keväämmällä Latvian mestaruudesta.

Riika on aloittanut Viron ja Latvian liigassa vahvasti voittamalla kaikki kymmenen peliään.

– Viron ja Latvian liigassa on hyviäkin joukkueita, mutta on myös sellaisia, joissa on paljon nuoria pelaajia. Sarja ei ole niin helppo, että olisimme ihan suvereeneja. Välillä on tuntunut todella vaikealta emmekä ole pystyneet tuomaan Mestarien liigan intensiteettiä heikompia joukkueita vastaan sarjaan. Välillä on ollut todella haastavaa, vaikka olemmekin voittaneet kaikki ottelumme, arvioi Madsen Koripalloliiton tiedotteessa.

Mestarien liigassa latvialaisjoukkueella on ollut kuitenkin vaikeampaa. Lohkovaihetta on pelattu kuusi kierrosta ja Riika on voittanut peleistään yhden.

– Mestarien liiga on vielä omissa käsissä ja mielestäni pystymme taistelemaan jatkopaikasta. Helppoa se ei kuitenkaan ole.

– Meillä on ollut yksi selkeä heikkous, ja se on ollut huono neljäs jakso. En tiedä loppuuko meiltä fokus vai tuleeko meille väsymys. Pelaamme aika pienellä 7-8 pelaajan rotaatiolla. Jos pari pelaajaa puuttuu, niin rinki on todella kapea. Muuten olemme parantaneet peliämme ja erityisesti levypallopelaamista, joka on auttanut meitä. Vielä on kuitenkin tekemistä.

Vaikka Mestarien liigan alku ei ole ollut paras mahdollinen, niin Madsen on nauttinut europelien tuomasta haasteesta.

– Mestarien liigassa pelaaminen on ollut sinänsä kivaa vaikeasta alusta huolimatta, sillä on hienoa päästä pelaamaan tosi hyviä joukkueita ja pelaajia vastaan.

Kolmesta sarjasta Madsen uskoo joukkueen pystyvän taistelemaan tosissaan ainakin kahdesta mestaruudesta.

– En epäile yhtään ettemmekö voisi voittaa Viron ja Latvian liigaa. Olemme Mestarien liigassa näyttäneet miten pystymme parhaimmillamme pelaamaan, ja jos saamme sen pelin tuotua sarjaan, niin meillä ei pitäisi olla ongelmia. Tämä on kuitenkin urheilua ja mitä tahansa voi käydä. Joukkueet voivat uudistua ja tulla loukkaantumisia. Jos kaikki menee kuitenkin hyvin, niin uskon meidän pystyvän voittamaan tällä kaudella ainakin kaksi mestaruutta. Se olisi aika kova juttu ja meillä on siihen kaikki mahdollisuudet.

Uusi seura ja uusi valmennus tuovat aina mukanaan myös uusia virikkeitä ja erilaisia näkökantoja. Riiassa Madsen onkin oppinut katsomaan koripalloa täysin uudesta kulmasta.

– Valmennuksessa on otettu huomioon meidän käyttäytyminen tuomaritoimintaa kohtaan. Olemme katsoneet sitä, että mistä kulmasta tuomarit näkevät asioita. Se on ollut aika mielenkiintoista, eikä sellaista ole aiemmin tullut ajatelleeksi. Se avaa vähän omaa käsitystä tuomaritoimintaa kohtaan.

Madsen myöntää, että tuomareita kohtaan saattaa joskus sanainen arkku aueta, mutta osaa nyt ottaa myös heidät paremmin huomioon.

– En ole tuomareiden kanssa aina samaa mieltä ja se on sitten näkynyt omassa kehonkielessä. Nyt ymmärrän paremmin miksi he viheltävät, ja kyllä siihen yleensä joku syy on. Koripallo on ”game of mistakes”, puolin ja toisin, muistuttaa Madsen.