Susiladiesin pelaajalla vahva alkukausi Espanjassa – ”Alku on mennyt vielä paremmin kuin odotin”

© Kuva: fiba.com
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

Ibaizabal on ollut Liga Femenina 2:n alkukauden selkeä yllättäjä. Viime kaudella joukkue sijoittui lohkossaan yhdeksänneksi, mutta nyt se johtaa sarjaa puhtaalla pelillä kahdeksan kierroksen jälkeen. Se on sarjan ainoa puhtaan pelin joukkue.

– Alku on mennyt vielä paremmin kuin odotin, vaikka tiesin meidän pystyvän taistelemaan kärkisijoista. Olemme pelanneet hyvin joukkueena ja meillä on monia hyviä pelaajia. Eri peleissä eri pelaajat pystyvät ottamaan vastuuta, Koskimies kertoo joukkueen alkukaudesta Koripalloliiton tiedotteessa.

Koskimies on nopeasti ottanut paikkansa joukkueesta. Vastuuta on tullut, sillä hän on kerännyt tällä kaudella eniten peliaikaa joukkueestaan ahkeroidessaan kentällä noin 28,5 minuutin keskiarvolla ja on tilastoinut keskiarvoikseen 8,8 pistettä, 4,3 levypalloa, 1,5 syöttöä ja 1,6 riistoa. Koskimies löytää kuitenkin edelleen parannettavaa.

– Pelata saa melkein niin paljon kuin haluaa ja vastuuta tulee. Pitää vain katsoa entistä enemmän oma heitto ja valmentaja korostaa, että pitää ottaa omia ratkaisuja. Tykkään meidän pelitavasta ja olen päässyt siihen hyvin sisään.

Isot erot yliopistokoripalloon

Neljän USA:ssa vietetyn vuoden jälkeen muutto Espanjaan on vaatinut hieman totuttelua sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

– Pelitempo on nopeampi kuin yliopistossa ja siihen kesti vähän aikaa tottua. Muuten olen päässyt hyvin mukaan. Pelaamme aika suoraviivaisesti, ja jos on paikka, niin se myös sitten käytetään. Se on osasyy myös korkeaan tempoon. Jenkeissä myöskään moni joukkue ei puolustanut koko kentältä ylhäältä saakka, mutta me ja moni muu joukkue tekee sitä täällä. Tykkään siitä, että ollaan vähän aggressiivisempia. Täällä saa ottaa myös vähän enemmän kontaktia ja peli on fyysisempää kuin yliopistossa.

– Täällä on aika rento meininki. Aikatauluja ei suunnitella hirveän pitkälle ja suunnitelmat saattavat muuttua jopa samana päivänä. Sen vuoksi ei hirveästi pysty suunnittelemaan mitään etukäteen, mutta koristahan tänne on tultu pelaamaan.

– Suurin yllätys oli varmasti se, ettei valmentaja puhu englantia. Siihen on pitänyt vähän totutella. Haluan aina tietää kaikesta kaiken, mutta nyt joku joukkuekaveri kääntää minulle mitä valmentaja sanoo, mutta eiväthän he ihan sana sanasta tietenkään käännä, Koskimies naureskelee.

Ajan myötä kieliongelmaan on luvassa helpotusta, sillä Koskimies opiskelee ahkerasti kieltä.

– Ymmärrän espanjaa jo hyvin ja opiskelen neljä kertaa viikossa eikä niilläkään tunneilla puhuta muuta kuin espanjaa. Siinä joutuu paljon kuuntelemaan ja hiljalleen se on tarttumassa. Keskustelua en kuitenkaan vielä pysty käymään.

Tasainen sarja

Liga Femenina 2:ssa nähdään tällä kaudella poikkeuksellisen paljon suomalaispelaajia, kun sarjassa pelaavat Koskimiehen lisäksi myös Helmi Tulonen, Vilma Kesänen ja Anniina Äijänen. Koskimies on ehtinyt jo pelata Tulosta ja Äijästä vastaan tämän kauden aikana.

– On kiva, kun on muitakin suomalaisia. Meillä on ollut kaksi vieraspeliä ja ne olivat tosi tiukkoja pelejä ja tunnelma oli katossa. Sai hyvän fiiliksen päälle, kun katsomossa oli tunnelmaa, vaikka vastustajan kannattajia olivatkin.

– Jonkin verran olemme yhteydessä ja kyselemme kuulumisia. Pelien jälkeen on sitten kiva jäädä juttelemaan vähäksi aikaa.

Liga Femenina 2 on jaettu kahteen 14 joukkueen lohkoon, joista lohkojen neljä parasta etenevät pudotuspeleihin taistelemaan noususta. Koskimiehellä on kova usko, että joukkue löytyy kärkisijoilta myös kauden päätteeksi.

– Varmasti vaikeaa tulee, sillä sarjassa on paljon hyviä joukkueita ja se on tosi tasainen. Kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. Tavoitteena on nyt päästä neljän parhaan joukkoon ja siten taistelemaan noususta. En usko, että kaikkia kauden otteluita pystymme kuitenkaan voittamaan.

Lauantaina Ibaizabal saa kovan haasteen, kun se kohtaa kärkiottelussa Estudiantesin. Estudiantes on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun ja voittanut kuusi edellispeliään. Vastakkain ovat siis kaksi sarjan kovakuntoisinta joukkuetta.

– Se on kova joukkue ja heillä on hyviä isoja pelaajia. He tekevät paljon pisteitä, mutta toisaalta he puolustavat myös hyvin. Meidän on pystyttävä pelaamaan hyvää puolustuspeliä eikä antaa yhtään periksi.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS