Joensuun Kataja Basket otti toisen peräkkäisen vierasvoittonsa, kun Uudenkaupungin Korihait kaatui kotiparketillaan lukemin 69–84 (42–46).

Ottelu oli alusta loppuun tasainen näytös, jota Kataja hallitsi jatkuvasti hienokseltaan. Kolme edellistä otteluaan voittanut Korihait pelasi kelpo ottelun, vaikka tällä kertaa vierasjoukkue olikin vahvempi.

– Tämä oli yksi peli. Jos joku ajatteli, että tässä nyt edetään voitosta voittoon, niin ei tämä niin helppoa ole. Tässä sarjassa jokainen ottelu on aina haaste. Mielestäni pelasimme pääsääntöisesti ihan kuin haluammekin, Korihaiden käskyttäjä Jarno Nikula sanoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kataja kasvatti johtoaan tasaisesti toisella puoliajalla. Omar Calhoun (24/6) ja Jarekious Bradley (14/10/3s) olivat joensuulaisten parhaimmistoa.

– Aloimme toisella puoliajalla tulemaan alas paljon paremmin, siirtymäpuolustuksemme parantui. Hyökkäyksissä myös pallo liikkui paremmin, 17-vuotias pelintekijä Valtteri Mervola (5/0/2s) totesi.

Korihaiden vaarallisimmat pelaajat olivat jälleen Ernest Zeigler III (19/15) ja Jalen Henry (22/3). Kaksikko on tuonut joukkueeseensa valtavan määrän urheilullisuutta.

– Toisella puoliajalla puolustimme paremmin, aivan kuten Valtteri totesi. Kommunikoimme siirtymissä paremmin, niin saimme heiltä helppoja koreja pois. Aloimme myös ehkä vähän oppia, miten Zegleria ja Henrya vastaan kannattaa puolustaa. Kaikkea heiltä ei saa pois, hyviä pelaajia kun ovat, Katajan päävalmentaja Juha Sten kehui.

Korihait pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Katajan urakointi vieraskentillä jatkuu jo maanantaina Kotkassa. Vielä KTP-ottelunkin jälkeen Katajalla on edessä kolme ottelua vieraskentillä.