Naisten NCAA:n alkuviikko oli suomalaisittain menestyksekäs, sillä peräti seitsemän suomalaisnaista pääsi juhlimaan voittoa. Kovimpia onnistujia otteluissa olivat 18 pistettä tykittänyt Marianne Kalin, oman piste-ennätyksensä tehtaillut Anna Kahelin sekä mukavasti tehojen makuun päässyt Nenna Lindström.

Sandra Karstenin ja Marianne Kalinin Hofstra pääsi pitkän kuivan kauden jälkeen takaisin voittokantaan, kun se nujersi Morgan Staten kotonaan luvuin 39-51 (16-23).

Kalin oli joukkueensa kiistaton pistekuningatar heiluttaessaan sukkaa 18 pisteen verran. Suomalaislaituri jäi yhden levypallon päähän tupla-tuplasta tilastoiden yhdeksän levypalloa, yhden syötön sekä yhden torjunnan.

Karsten pussitti kymmenessä minuutissa kaksi pistettä ja kirjautti tilastoriviinsä lisäksi yhden levypallon, syötön sekä riiston.

Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech palasivat kotiareenalleen McCamish Pavilionille voitontahtoisina viikonlopun takaiskun jälkeen. Sisuuntunut kotijoukkue rynni lähes 20 pisteen voittoon Wisconsinin jäädessä jalkoihin numeroin 41-60 (20-27). Lahtinen jatkoi varmaa tekemistään tilastoimalla seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

Kahelin ja Lindström kovassa vedossa

Anna Kahelin ylsi kaksinumeroisille lukemille ja omaan piste-ennätykseensä Mainen murskatessa Hussonin tylyin lukemin 43-104 (26-37). Kotijoukkue äityi hurjaan iskuun toisella puoliskolla, jolloin Maine tykitti molemmilla kymmenminuuttisilla yli 30 pistettä. Suomalaistulokas Kahelin pelasi viisikossa 28 minuuttia viimeistellen 10 pistettä ja kolme levypalloa.

Nenna Lindströmin Liberty otti komean voiton nujertaessaan East Carolinan lukemin 66-81 (40-37). Lindström pääsi 17 minuutissa hyvään vauhtiin pussittaessaan kahdeksan pistettä, repien kolme levypalloa, tarjoillen kaksi syöttöä sekä torjuen ja syöttäen kertaalleen.

Sara Rokkasen Toledo päätti neljän ottelun tappioputkensa kaivamalla voiton Belmontista jatkoajalla luvuin 48-53 (23-17, 41-41). Rokkanen hikoili kentällä 27 minuuttia ja sai saaliikseen kaksi levypalloa sekä yhden syöttöpisteen.

Vaalavirta loisti kaukoheitoissa

Kia Vaalavirran San Francisco kipusi tiiviillä kokoonpanollaan jo kolmanteen peräkkäiseen voittoon, kun Cal State Fullerton kaatui San Franciscon kotiluolassa lukemin 63-71 (24-37). Vaalavirta toi penkiltä joukkueelleen tärkeät yhdeksän pistettä onnistuen kolmesti kolmoskaaren takaa. Takamies pelasi kaikkiaan 17 minuuttia ja tilastoi pisteiden oheen yhden levypallon.

Marika Korpisen George Mason taipui kotiareenallaan neljänteen peräkkäiseen tappioonsa, kun Bucknell heitti vastustajansa kumoon numeroin 64-51 (29-26). Korpinen urakoi kamppailussa 18 minuuttia, joiden aikana hän viimeisteli neljä pistettä sekä yhden levypallon.

Ella Väätäsen Long Island koki ikävän takaiskun, kun Army West Point taisteli voiton kotiin jatkoerän päätteeksi lukemin 60-67 (23-32, 56-56). Väätänen jäi 22 minuutissa pisteittä, mutta kirjautti tilastoriviinsä kolme levypalloa sekä yhden riiston.