BC Nokia piti vahvan toisen puoliajan ansiosta KTP-Basketin takanaan Suomen Cupin puolivälierässä Kotkassa lukemin 92–95 (47–45). Näin ollen BC Nokia jatkaa tammikuussa pelattavaan välierään, kun taas KTP:n ottelut Suomen Cupissa päättyivät avausotteluun.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen. Molemmat joukkueet käväisivät pienoisilla karkumatkoilla, mutta mitään ratkaisevaa irtiottoa ei avauspuoliskolla tapahtunut.

Toisella puoliajalla BC Nokia oli vahva vieras ja piti lopulta KTP:n hurjan kirin kurissa. BC Nokialla oli vahva hetkensä kolmannella jaksolla, jonka nokialaiset voittivat peräti 17 pisteellä.

KTP:ltä edukseen erottautuivat Byron Wesley (22/2) ja JayVaughn Pinkston (23/8). KTP:n paidassa debyyttinsä esitti 206-senttinen Cullen Russo (10/2).

BC Nokian tehokkaimmat olivat sentteri Daniel Dolenc (14/7), Tyler Flack (17/8) ja Stacy Davis (15/6).

– Ihan samalla lailla tähän otteluun valmistauduttiin kuin Korisliigan otteluihin. Sinänsä samalta peli tuntui myös kentällä, KTP:n energinen pelintekijä Markus Rautasalo (7/3) tuumi Elisa Viihteen haastattelussa Koripalloliiton kotisivujen mukaan.

BC Nokian välierävastustaja on joko Helsinki Seagulls tai Lahti Basketball, jotka kohtaavat toisensa keskiviikkona Töölössä.

Maanantaina Karhu Basketin Kauhajoelle lyöneen Pyrinnön vastusta välieriin puolestaan selviää keskiviikkona puolivälieräparista Vilpas–Kouvot. Suomen Cupin välierät pelataan 11. tammikuuta.