Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonlopun parhaimpiin suomalaissuorittajiin kuului Bradleyn Ville Tahvanainen, joka säkitti nuoren yliopistouransa uudeksi piste-ennätykseksi kolmetoista. Mikael Jantunen keräsi yhdeksän pistettä ja yhdeksän levypalloa Utahille.

Bradley pääsi esittelemään hyökkäyspään potentiaaliaan murskaamalla mainion heittopelinsä turvin Georgia Southernin 51-81 (22-42). Yksi suurimmista onnistujista oli Tahvanainen, joka upotti pelitilanneheittonsa 5/5, joista kolmoset 3/3.

Kaikki kolme kolmostaan toisella puoliajalla upottaneen Tahvanaisen kokonaissaldo oli 13 pistettä, yksi levypallo ja yksi syöttö 17 peliminuutissa. Bradleyn rekordi on nyt kahdeksan voittoa ja kolme tappiota, kun joukkue on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Mikael Jantunen kävi lähellä yliopistouransa ensimmäistä tupla-tuplaa, kun Utah teki selvää jälkeä Weber Statesta numeroin 49-60 (25-31). Jantunen pelasi vaihdosta 22 minuuttia, joiden aikana syntyi yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, yksi syöttö, riisto ja torjunta.

Utahilla on tällä kaudella kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Utes porskuttaa neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Gustavsonille kymmenen pistettä Richmondin voitossa

Andre Gustavson ja Richmond venyttivät voittoputkensa neljään, kun Spiders selätti Charlestonin 71-78 (31-39). Gustavson teki toista kertaa peräkkäin kaksinumeroisen pistelukemat tehtaillen 10 pistettä, yhden levypallon, torjunnan ja kaksi riistoa.

Richmond on aloittanut kauden erittäin vahvasti kokonaissaldolla yhdeksän voittoa ja yksi tappio.

Olivier Nkamhouan ja Tennesseen voittoputki jäi kolmeen, kun Memphis veti pidemmän korren lukemin 51-47 (25-24). Nkamhoua sai peliaikaa kaksitoista minuuttia keräten tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön.

Remu Raitasen edustama San Francisco ei jättänyt sanottavaa Cal State Fullertonille 91-69 (47-33) -voitolla. Raitanen sai peliaikaa mukavat 25 minuuttia, joiden aikana hän väänsi kuusi pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

Valtonen ja Arizona State voittoputkessa

Elias Valtonen ja Arizona State ovat jo viiden pelin mittaisessa voittoputkessa, kun Sun Devils kellisti Georgian 59-79 (31-39). Valtonen oli aloitusviisikossa keräten kolme levypalloa kahdeksassa peliminuutissa.

Hannes Pöllä ja UT Martin kärsi toisen peräkkäisen tappionsa, kun UNC Asheville oli parempi loppulukemin 72-91 (37-48). Pöllä pelasi aloitusviisikossa 10 minuuttia heittäen neljä pistettä, keräten kolme levypalloa ja jakaen yhden syötön.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly joutuivat toteamaan Fresno Staten paremmakseen selkein lukemin 62-37 (24-21). Jaakkolan saldo viisikkopelaajana oli kaksi pistettä ja yksi levypallo 21 minuutissa.