Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:n viikon suurimmasta yllätyksestä vastasi Mikael Jantusen edustama Utah, joka ylsi näpäyttämään valtion kuudenneksi rankattua Kentuckya 69-66 (35-31) -voitolla.

Ottelu oli vielä tasan 66-66, kun peliaikaa oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia. Utahin puolustus onnistui pitämään Wildcatsin nollilla ja Utes sai tarvittavat onnistumiset kakkosella ja yhdellä vapaaheitolla juhliakseen voittoa.

Tulokaskauttaan pelaava Jantunen sai peliaikaa mukavat 23 minuuttia, joiden aikana hän heitti neljä pistettä ja kaapi kolme levypalloa.

Voitto venytti Utahin voittoputken kahdeksaan, kun taas Kentuckyn kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi.

Andre Gustavson ja Richmond voittivat viidennen peräkkäisen ottelunsa, kun Grant Golden (19/7) upotti kolmosellaan 1,6 sekuntia ennen summeria loppulukemiksi 62-59 (31-27) Old Dominionia vastaan. Gustavson sai peliaikaa 22 minuuttia kirjauttaen neljä pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee kärsivät jo toisen peräkkäisen tappionsa, kun Cincinnati vei voiton Volsin nenän edestä 66-78 (34-38). Nkamhoua keräsi tilastoikseen kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden riiston kymmenessä minuutissa.

Jaakkola ja Valtonen viisikkopelaajina tappioissa

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly kärsivät niukan tappion, kun Sacramento State upotti viimeisillä hetkillä vapaaheittonsa loppulukemiksi 56-57 (32-37). Jaakkola oli tuttuun tapaan aloitusviisikossa vääntäen kaksi pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön 21 minuutissa.

Elias Valtosen ja Arizona Staten viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun Saint Mary’s veti pidemmän korren 96-56 (51-19). Ottelusta erikoisen teki, että Arizona Staten 56 pisteestä peräti 43 syntyi penkiltä tulleen Alonzo Verge Jr:n käsistä. Valtonen (0/2) oli viisikossa, mutta jäi pisteissä nollille 17 minuutissa.

Remu Raitasen edustama San Francisco hävisi vasta kolmannen kerran tällä kaudella, kun Stanford oli parempi loppulukemin 56-64 (24-18). Raitanen pelasi 26 minuuttia, joiden aikana hän teki tilastoikseen kolme pistettä, viisi levypalloa, yhden syötön ja yhden riiston.

Hannes Pöllä ja UT Martin päästivät Baylorin karkumatkalle toisella puoliajalla 63-91 (30-38) -tappiossa. Pöllä pelasi viisikossa 13 minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä, kaksi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan.