Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa konferenssien ulkopuoliset pelit alkavat olla loppusuoralla. Mikael Jantusen ja Utahin viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun taas Ville Tahvanainen on päästetty irti Bradleyn paidassa.

Mikael Jantusen edustaman Utahin viiden pelin voittoputki katkesi konferenssin ulkopuolisten kohtaamisten päätöspelissä, kun erinomaisesti puolustava San Diego State veti pidemmän korren lukemin 52-80 (19-29).

Vahvaa tulokaskautta pelaava Jantunen ansaitsi peliaikaa penkiltä 26 minuuttia, joiden aikana suomalainen keräsi tilastosarakkeeseensa neljä pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Ville Tahvanainen heitti jo toistamiseen kaksinumeroiset pistelukemat, kun Bradley hävisi Miamille 55-71 (27-30). 24 minuuttia pelannut Tahvanainen oli Bradleyn paras pistemies 12 pisteellä, joiden lisäksi hän keräsi neljä levypalloa ja yhden riiston.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee esittelivät hyökkäysvoimaansa toisella puoliajalla ja kaatoivat Jacksonville Staten 53-75 (26-30). Nkamhoua pelasi 16 minuuttia, joiden aikana hän heitti neljä pistettä ja noukki kolme levypalloa.

Arkiviikon tappion jälkeen Remu Raitanen ja San Francisco palasivat takaisin voittokantaan selättämällä UC Davisin 84-93 (28-33). Raitanen sai peliaikaa 15 minuuttia, joiden aikana hän heitti kolme pistettä, repi neljä levypalloa, tarjoili yhden syötön, riisti ja torjui kerran.

Andre Gustavsonin edustaman Richmondin viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun Radford oli parempi loppulukemin 73-58 (31-24). Gustavson sai peliaikaa 20 minuuttia, mutta jäi yhtä levypalloa lukuun ottamatta ilman tilastomerkintöjä.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly kärsivät kolmannen peräkkäisen tappionsa CSU Bakersfiedin käsittelyssä 72-50 (31-20). Jaakkola sai aloitusviisikossa 13 minuuttia peliaikaa kirjauttaen viisi pistettä, neljä levypalloa ja yhden torjunnan.

Elias Valtonen ja Arizona State joutuivat tyytymään tappioon, kun Creighton meni toisella puoliajalla ohitse 67-60 (30-32). Valtonen pelasi vaihdosta 11 minuuttia hakien yhden levypallon.