Sasu Salinilla, 28, on parhaillaan menossa jo kuudes kausi kivikovassa Espanjan pääsarjassa. Täksi kaudeksi Salin siirtyi Teneriffan paitaan vietettyään yhteensä viisi kautta Gran Canarian ja Unicaja Malagan paidassa.

– Kausi on sujunut yllättävänkin hyvin. Meillä on käytännössä kokonaan uusi joukkue, mutta olemme saaneet kaikki pelaajat kartalle nopeasti. Joukkueen leirissä ollaan todella tyytyväisiä, Salin kommentoi Koripalloliiton kotisivuilla.

Joukkue löytyy ACB:n sarjataulukosta joulutauolla neljäntenä, kun se on ottanut yhdeksän voittoa 14 ottelusta. Sarjan keskikasti on äärimmäisen tasainen, esimerkiksi seitsemän ottelua voittanut Gran Canaria on sarjassa 12.

Mestarien liigassa Teneriffalla on mennyt vielä lujempaa. Joukkue johtaa omaa lohkoaan, kun se on yhdeksästä ottelusta voittanut kahdeksan. Viime kaudella joukkue koki kirvelevän finaalitappion kyseisessä kilpailussa. Tällä kaudella kolmen vuoden takaisen mestarien mielessä siintää kilpailun voitto.

– Oma roolini on kasvanut paljon täksi kaudeksi. Saan nyt tehdä enemmän, mitä haluan. Valmentajakaan ei ole vielä kertakaan sanonut, että nyt alkaa riittää.

– Haluan ja saan tällä kaudella käyttää paljon enemmän pickejä kuin aiemmin. Treeneissä kokeilen ja opettelen entistä enemmän paljon uusia asioita, joita tuon peliini pala kerrallaan, Salin avaa.

Se on näkynyt myös Salinin tilastoissa. Pistekeskiarvo Espanjan ACB:ssa on tällä kaudella karvan yli 10 pistettä. Koriin johtaneita syöttöä ja levypalloja Salinille on kertynyt vajaat kaksi ottelua kohden. Mestarien liigassa tilastot ovat liki identtiset.