NBA:ssa Chicago Bulls palasi parketille neljän päivän tauon jälkeen ja kellisti ylivoimaisesti Atlanta Hawksin 81-116. Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies heittäen 25 pistettä vajaassa 22 minuutissa.

Itäisen konferenssin hännille juuttunut Hawks höyhennettiin jo avausneljänneksen aikana 19-35, mistä vierasjoukkue ei enää toipunut. Bulls ilotteli eron kahdenkymmenen pisteen tienoille jo puoliajalla eikä katsonut taakseen.

Vielä aiemmin lauantaina Markkasen pelaaminen näytti epävarmalta vatsataudin takia. Ottelussa siitä ei ollut tietoakaan, kun suomalainen myllytti komeat 25 pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön. Suomalainen heitti 22 minuutissa pelitilanneheittonsa mainiosti 8/14, joista kolmoset 4/9. Vapaaheittoviivalta hän osui 5/6.

Bullsilta pistetehtailussa Markkasen lisäksi kunnostautuivat Zach LaVine (19/7) ja Coby White (18/5). Ilman Trae Youngia pelanneen Hawksin ykkönen oli John Collins (34/8).

Bulls saa seuraavaksi vieraakseen maanantain ja tiistain välisenä yönä Milwaukee Bucksin.

Chicago Bulls

@chicagobulls
Lauri balled out 🔥

25 points | 8-14 shooting | 4-9 from deep

Indianan ja New Orleansin ottelussa tehtiin NBA-historiaa, kun pelissä nähtiin ensimmäistä kertaa kolme veljestä samaan aikaan kentällä. Justin, Jrue ja Aaron Holiday pelasivat kaikki samaan aikaan. Jrue pääsi paukuttelemaan henkseleitä New Orleansin napatessa voiton ottelussa.

Luka Doncic (31/12/15) teki jälleen historiaa, kun hänestä tuli nuorin NBA-pelaaja, joka on tilastoinut vähintään 30 pisteen ja 15 tripla-tuplan vähintään kahdesti saman kauden aikana. Tällä kertaa Doncicille riitti kolme neljännestä tripla-tuplan saavuttamiseen Dallasin katkaistessa Golden Staten voittoputken. James Harden (44/10) oli yön ykköspyssy Houstonin voittaessa Brooklynin. D’Angelo Russell (35) kantoi Golden Staten soihtua. Joel Embiidin (35/11) vahva iltapuhde ei riittänyt auttamaan Philadelphiaa voittoon Miamista. Nikola Jokic (31/10/10) taituroi tripla-tuplan Denverin kukistaessa Memphisin. Devin Booker (32) oli Phoenixin sankari Sunsin kukistaessa Sacramenton.

Lakers palasi voittojen tielle voittamalla Portlandin Damian Lillardin (31) komeasta pistesaldosta huolimatta. Julius Randle (30/16) oli New Yorkin tehomies Washington-voitossa. Kyle Lowry (30) avitti hallitsevan mestarin kovaan voittoon Kemba Walkerin (30) johtamasta Bostonista. Voitot kirjattiin yöllä myös Clevelandille, Milwaukeelle, Utahille ja San Antoniolle.

NBA:n viime yön tulokset:
Denver-Memphis 119-110
Boston-Toronto 97-113
New Orleans-Indiana 120-98
Miami-Philadelphia 117-116
Washington-New York 100-107
Chicago-Atlanta 116-81
Houston-Brooklyn 108-98