Naisten NCAA-kentillä konferenssiottelut ovat käsillä vuoden vaihtuessa. Kia Vaalavirta löysi loistovireen WCC-konferenssin avauksessa upottaen 18 pistettä kolmoskaaren takaa ja Sandra Karsten intoutui tehtailemaan 13 pistettä viimeisessä ottelussa ennen CAA-urakan alkua.

Kia Vaalavirta palasi lyhyeltä joulutauolta täynnä tarmoa ja upotti ennätykselliset 18 pistettä kolmoskaaren takaa loistavalla heittoprosentilla (6/7). Suomalaistakamiehen heittomylly ei kuitenkaan riittänyt viemään San Franciscoa voittoon West Coast-konferenssi avausottelussa, vaan St. Mary’s kipusi voittoon niukasti 86-79 (41-40). Viisikosta paikan napannut Vaalavirta ansaitsi 33 minuuttia parkettiaikaa ja keräsi pisteiden oheen kaksi syöttöä sekä yhtä monta levypalloa.

San Franciscon toinen ottelu päättyi Pacificin voitonjuhliin, kun vierasjoukkue karkasi kotijoukkueen ulottumattomiin lukemin 84-61 (41-33). Vaalavirta urakoi kamppailussa kovat 35 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kuusi levypalloa, yhden syötön sekä riiston.

Hofstran suomalaiskaksikko tehokkaana

Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin Hofstra päätti konferenssin ulkopuoliset ottelunsa Fordham Holiday Classic-turnaukseen. Ensimmäisessä kohtaamisessa Houston oli askeleen edellä napaten voiton lukemin 54-44 (31-17). Kalin lukeutui joukkueensa tehokkaimpiin pelureihin tahkoten 11 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Hän viimeisteli tilastorivinsä kolmella riistolla ja yhdellä torjunnalla 36 peliminuutin aikana. Karsten jäi viidessä peliminuutissaan pisteittä.

Vuoden viimeisessä kohtaamisessa Karsten puolestaan venyi kauden parhaimpaansa ja oli joukkueensa tehokkain pussittamalla 13 pistettä. Hän tilastoi pisteiden oheen neljä levypalloa, kolme syöttöä sekä yhden riiston. Kalin oli joukkueen toiseksi tehokkain viimeistellessään 10 pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön 32 minuutissa. Suomalaislaituri on yltänyt kaksinumeroisille lukemille viidesti kuudessa viime ottelussa.

Komeista suomalaissuorituksista huolimatta Samford jätti Hofstran nuolemaan näppejään loppunumeroin 65-45 (37-22). Hofstran saldo ennen CAA-konferenssin otteluita on kolme voittoa ja kahdeksan tappiota.

Lahtinen ja Bejedi aloittivat konferenssiurakkansa

Lotta-Maj Lahtisen ja Georgia Techin ACC-konferenssiavaus Virginiaa vastaan sujui voitokkaasti. Lahtinen hikoili kentällä täydet 40 minuuttia pussittaen komeat 13 pistettä, kun Georgia Tech venyi voittoon lukemin 51-61 (27-28). Joukkueensa toiseksi paras pistenikkari kirjautti monipuoliseen tilastoriviinsä lisäksi neljä levypalloa, neljä syöttöä, kaksi torjuntaa ja yhden riiston.

Sara Bejedin Arizona State avasi Pac-12-urakkansa vahvasti tappiotonta Arizonaa vastaan. Arizona State väijyi jatkuvasti iskuetäisyydellä ja puski Arizonalle painetta, muttei kuitenkaan kyennyt katkaisemaan tämän yhdentoista ottelun voittoputkea. Arizona vei voiton kotiin numeroin 58-53 (26-22). Bejedi pääsi irti kahdeksaksi minuutiksi ja merkkautti vapariviivalta yhden pisteen.

Augustinin Robert Morris hyytyi vuoden viimeisessä kohtaamisessa

Nina Augustinin ja Robert Morrisin heikko esitys James Madisonia vastaan tuotti joukkueelle kauden kuudennen tappion. Kotijoukkue James Madison jätti vieraat avauserässä tylysti nollille ja kirjautti lopulta voiton lukemin 32-59 (7-26). Augustin jäi pelaamassaan seitsemässä minuutissa pisteittä.

Venla Variksen Grand Canyon kohtasi vuoden viimeisessä ottelussaan Californian, joka porskutti vieraiden ohi lukemin 53-72 (24-36). Varis oli tappiosta huolimatta jälleen terävällä päällä pussittaen 20 minuutissa kahdeksan pistettä (kolmoskaarelta 2/2), kahmien kolme levypalloa sekä torjumalla vastustajan heiton kertaalleen. Grand Canyon starttaa WAC-konferenssin ottelunsa lauantaina tilillään viisi voittoa ja kuusi tappiota.

Marika Korpisen George Masonilla oli vaikeuksia pysyä Delawaren perässä vieraskentällä ja kotijoukkue veikin voiton lukemin 44-63 (21-31). Korpinen keräsi 13 minuutissa yhden pisteen, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä sekä riiston.

Rokkanen voittoon kotiyleisön edessä

Sara Rokkasen Toledo rymisteli kauden viidenteen voittoonsa, kun Canisius kaatui Toledon 3400-päisen kotiyleisön edessä. Kotijoukkue aloitti loppurynnistyksen heti toisen puolikkaan alussa ja repi lopulta eron lähes kahteenkymmeneen sinetöiden loppunumeroiksi 65-83 (38-39). Rokkanen urakoi avauksessa 21 minuuttia viimeistellen kolmen pisteen kaarelta kuusi pistettä (2/2), kaksi levypalloa sekä kaksi riistoa.

Anna Kahelinin Maine päätti vuotensa tappioon, kun Drexel oli kotonaan parempi luvuin 57-70 (29-32). Kahelin urakoi avausviisikossa 36 minuuttia tehtaillen viisi pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä. Joukkue lähtee America East-konferenssin otteluihin tilillään neljä voittoa ja kymmenen tappiota.

Ella Väätäsen ja Long Islandin syyskausi päättyi niukkaan kahden pisteen tappioon North Carolina Centralia vastaan. Kotijoukkue lähti otteluun käskyttäjän roolissa, mutta taipui lopulta numeroin 61-59 (19-35). Väätänen pelasi aloitusviisikossa kahdeksan minuuttia, mutta jäi ilman tilastomerkintöjä. Alavireinen kausi on tähän mennessä tuottanut Long Islandille vain yhden voiton.