Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet avasivat Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä voittotilinsä Viron kustannuksella.

18-vuotiaiden tyttöjen maaottelussa Viro pääsi pysyi rinnalla ensimmäisen neljänneksen, mutta pelin edetessä Sudenpennut sai virolaisten syöttölinjat tukittua ja sitä kautta ravaamaan nopeita hyökkäyksiä.

Avausneljänneksen jälkeen Suomi oli selkeästi parempi jokaisella jaksolla ja jylläsi ylivoimaiseen 102-69 (51-51) -voittoon.

– Siirryimme nopeisiin hyökkäyksiin ja hyökkäsimme kohti koria erinomaisesti läpi ottelun. Tehtiin aika iloinen pistemäärä hyvää koripallojoukkuetta vastaan, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Sudenpentujen pistekvartetin pisteilottelussa muodosti Henna Sandvik (15/2), Janette Aarnio (13/1/5 syöttöä/4 riistoa), Alexandra Ailus (13/2/3 syöttöä) ja Taika Uusimäki (11/2/4 riistoa).

Viron ykkönen oli 21 pistettä heittänyt Anna Gret Asi.

Suomen 16-vuotiaat tytöt niskan päällä läpi ottelun

16-vuotiaiden tyttöjen maaottelussa Suomi oli niskan päällä alusta lähtien, mutta Viro kampeasi rinnalla juuri ennen puoliaikaa. Sudenpennut teroitti kyntensä puoliajalla, puolusti vielä vimmatummin ja juoksi nopeilla hyökkäyksillä loppulukemiksi 66-50 (36-31).

– Menimme eteenpäin joukkueena yhdessä pelaamisessa. Iloinen voi olla, että saimme useita pelaajia tänään onnistumaan pisteidenteossa, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi.

Suomen tehokkaimmiksi nousivat Meri Kanerva (6/3), Elina Aarnisalo (10/2) ja Juliana Haddad (9/6).

Viron pistekaksikko oli Viktoria Timoshtshuk (12/2) ja Grete Kruuk (14/0).

Suomen nuorisomaajoukkueet kohtaavat sunnuntaina Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Ruotsin. Molemmat Suomen tyttömaajoukkueista ovat hävinneet Latvialle ja voittaneet Viron.