Petteri Koposen 19 pistettä olivat Bayern Münchenin voiton takeena, kun joukkue säilytti tappiottoman tilinsä Saksan Bundesliigassa. Viikonlopun ilonaiheisiin kuuluivat myös suomalaisvalmentajien saavuttamat maukkaat voitot sekä Matti Nuutisen paluu kentille.

Koponen nakkasi kylmästi 19 pistettä sisään Bayern Münchenin voittaessa Vechtan vieraissa 76-68 (37-33). Koponen heitti kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään viisi sisään sekä ainoan kahden pisteen erityksensä ja kaksi vapaaheittoaan. Hän saalisti lisäksi syötön ja kaksi riistoa.

– Tärkeä voitto. Viime vuonna otimme täällä huolella turpaan, mutta nyt pystyimme onneksi taistelemaan voiton. Itsellenikin osui hyvä päivä ja muutama upposi aika kaukaakin, Koponen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Bayern München porskuttaa Bundesliigassa puhtaalla pelillä, mutta Euroliigassa joukkueen peli on ollut tahmeampaa.

– Pitäisi löytää jotenkin lisää uutta Euroliigaan. Olemme olleet tosi vaisuja viime viikot ja vieraissa oikeastaan koko kauden. Pitää koettaa kääntää kurssi siellä, Koponen mietiskeli.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins sivusi seuran Bundesliigan voittoennätystä kukistamalla kotonaan Bambergin 73-69 (40-33). Voitto oli samalla Crailsheimille kauden yhdeksäs, joka on yhtä paljon kuin koko viime kaudella yhteensä. Samalla se sivuaa seuran Bundesliigan yhden kauden voittojen ennätystä. Tappioita Crailsheimilla on koossa viisi.

– Puolustuksellisesti tämä oli meiltä erittäin hyvä esitys – vain 69 annettua pistettä tuollaista joukkuetta vastaan. Jos joku olisi sanonut minulle ennen ottelua, että meillä on mahdollisuudet Bambergia vastaan ilman Quincy Fordia ja Mo Stuckeyta ja 22 prosentin kolmen pisteen heittotarkkuudella, olisin ollut eri mieltä. Pelasimme uskomattomalla energialla. Pojat pelasivat toisilleen. Lisäksi joka pelin hyvä tunnelma, tuo positiivisen energian kierteen. Olen iloinen, sillä näen kuinka paljon pelaajat tekevät päivittäin töitä. He ovat nuoria pelaajia, mutta heillä on ajatus miten kehittyä, Tuomas Iisalo suitsutti suojattejaan Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert pääsi juhlimaan 81-65 (39-31)-voittoa Giessen 46ersistä. Skyliners on voittanut 14 ottelustaan viisi.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi juhlimaan myös Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm, joka päihitti kotonaan Bonnin 85-73 (48-35). Voitto oli Ulmille kauden seitsemäs 14 pelin jälkeen.
Ottelutilastot

Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa voittamalla kotonaan Fuenlabradan 74-63 (37-34). Sasu Salin jäi ilman tilastomerkintöjä ottelussa. Teneriffalla on 10 voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Nuutinen palasi kuukauden sairauslomalta takaisin tositoimiin, mutta sekään ei riittänyt siivittämään Oviedoa voittoon, kun Real Canoe haki pisteet 78-62 (37-31)-voitolla. Nuutinen merkkautti seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Oviedolla on viisi voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa Basket hävisi kärkiottelussa Valladolidille 77-81 (37-37). Murphy auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, yhdellä levypallolla ja syötöllä. Gipuzkoa on Valladolidin jälkeen sarjassa toisena koottuaan 12 voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhunin Gran Canaria aloitti vuotensa 86-76 (42-32)-voitolla sarjan kärkijoukkue Gironasta. Maxhuni tehoili kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja viisi syöttöä. Voitto oli Gran Canarialle kolmas peräkkäinen ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen pääsivät herkuttelemaan harvinaisella voitolla, kun Swans Gmunden kaatoi kärkiottelussa hallitsevan mestari Kapfenberg Bullsin 94-76 (51-33). Voitto oli Swansille samalla ensimmäinen Bullsista sitten lokakuun 2018. Voitolla Swans vankisti asemiaan myös sarjan kärkipaikalla voitettuaan 17 ottelustaan 14.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi ei päässyt irti, kun Vanoli Cremona varmisti paikan Italian cupissa voittamalla kotonaan Brindisin 93-89 (52-40). Voitto tarkoitti sitä, että Cremona varmisti ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen paikan kahdeksan parhaan joukossa ja sitä myöten lunasti paikan helmikuussa pelattavaan Italian cupin turnaukseen. Cremona pelasi ensimmäisen kierroksen yhdeksän voiton ja kuuden tappion saldolla.
Ottelutilastot