Suomen poikamaajoukkueille hopeatupla Baltic Sea Cupista

© Kuva: Juha Tamminen

Sekä Suomen 18-vuotiaiden että 16-vuotiaiden poikien maajoukkueet ylsivät hopeamitaleille Tallinnassa pidetyssä Baltic Sea Basketball Cupissa.

Molempien joukkueiden energiavarastoja verotti lauantainen myöhäinen Viro-ottelu, jonka jäljiltä palautuminen jäi lyhyeksi. 18-vuotiaiden poikien maaottelussa Suomi aloitti lähtökohdista huolimatta mainiosti ja käytännössä ratkaisi ottelun jo avausneljänneksellä 25-10.

Puoliajan jälkeen uupumus alkoi näkymään suomalaisten otteissa, mutta Ruotsi pysyi siitä huolimatta kannoilla. Sudenpennut voittivat selkeästi 71-47 (41-23).

– Toisella puoliajalla bensa alkoi loppumaan ja emme päässeet pelaamaan samalla rytinällä koko 40 minuuttia. Mutta noin lyhyellä palautumisella tämä oli kelvollinen suoritus, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Isoin juttu oli, että pidimme vastustajan vain 47 pisteessä. Joukkueen identiteetti on kollektiivisuus ja puolustuspelaaminen.

Suomelta yli kymmenen pistettä säkittivät Valtteri Mervola (12/3/3 syöttöä/3 riistoa), korin alla rymistellyt Iiro Tuomi (11/4) sekä monipuolinen Max Besselink (20/3/6 syöttöä). Besselink palkittiin koko turnauksessa Suomen parhaaksi pelaajaksi.

Ruotsilta ainoana kaksinumeroisille pistelukemille pääsi Romeo Myrthil (11/2/5 syöttöä).

Suomi sijoittui turnauksessa toiseksi kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kultamitalit pokkasi kolme voittoa napannut Viro.

16-vuotiaat taipuivat Ruotsille

Väsymys painoi myös kolme ottelua 48 tunnin sisään pelannutta Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkuetta, joka vajosi pahimmillaan Ruotsia vastaan 23 pisteen taakse.

Sudenpennut sai kasaan muutamankin potentiaalisen loppukirin, mutta Ruotsin johto oli jo liikaa kurottavaksi, kun länsinaapuri nappasi 73-81 (25-39) -voiton.

– Peli alkoi tasaisesti, mutta meille tuli kaikenlaisia pieniä virheitä: helppoja ohiheittoja, menetyksiä, puolustusvirheitä ja samalla kävi se, mitä ei pitäisi käydä, mutta on ehkä inhimillistä, että päät painuivat alas. Kunniallisilta ja yritteliäiltä loppukireiltä loppui aika kesken, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.

Suomen pisteviisikon muodosti Miro Little (13/4/5 syöttöä), Viljami Vartiainen (11/5/3 riistoa), Eric Chime (10/2), Topias Jokela (10/4) ja Eino Pällijeff (10/11/3 syöttöä). Vartiainen valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi koko turnauksen ajalta.

Ruotsilta korkeimmat pistemäärät heittivät Tunde Fasasi (17/11) ja William Kermoury (16/8/5 riistoa).

Kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla Suomi sijoittui turnauksessa toiseksi. Kultamitalin nappasi kolmella voitolla Ruotsi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.